Home / / Glasvezel voor kleine kernen in Vechtdal én groot deel van Nieuwleusen

Glasvezel voor kleine kernen in Vechtdal én groot deel van Nieuwleusen

Huurwoningen nog geen zekerheid op komst glasvezel

VECHTDAL – Goed nieuws voor de kleine kernen in Vechtdal én een groot deel van Nieuwleusen. Er komt glasvezel. Hiermee krijgen alle huiseigenaren van de kernen Hoonhorst, Lemele, Oudleusen, Vilsteren, Witharen, een klein deel van Zwolle én het merendeel van Nieuwleusen zekerheid op de komst van glasvezel. Voor de huurhuizen van woningcorporatie VechtHorst in de hiervoor genoemde kernen geeft het bedrijf de garantie op aanleg nog niet. Het aantal aanmeldingen daar bleef achter.

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf licht toe: “Door de enorme inzet van lokale verkopers en vrijwilligers zijn er fantastische scores gehaald in de kleine kernen. Jammer genoeg zagen we minder aanmeldingen bij de huurwoningen. Hier is dan ook niet voldoende deelname om de aanleg voor de huurders te kunnen garanderen. We zijn én blijven daarover in gesprek met de woningcorporatie. Wij willen graag tot een oplossing komen. Tot die tijd kunnen we geen zekerheid geven aan huurders.”

Groot deel Nieuwleusen krijgt glasvezel
In Nieuwleusen zijn er afgelopen week veel aanmeldingen bijgekomen, maar onder de streep was het voor Glasvezel buitenaf niet voldoende om over te gaan tot aanleg. Het bedrijf geeft aan dat zij hebben gezocht naar oplossingen om zoveel mogelijk inwoners wél aan te kunnen sluiten.

In een deel van Nieuwleusen-Zuid bleek weinig interesse te zijn voor glasvezel. Het bedrijf legt daarom in een aantal straten in deze wijk geen glasvezel aan. In Nieuwleusen Noord geldt dat de appartementencomplexen voor nu niet meegenomen kunnen worden. Alle overige huiseigenaren in Nieuwleusen die zich hebben aangemeld krijgen wél glasvezel.

Donaties voor lokale verenigingen
Tijdens de glasvezelcampagne zegden lokale verkopers Voscomtronics, CompuStore en Jellema Automatisering toe dat voor elke inschrijving die via hen werd gedaan 10 euro naar de plaatselijke verenigingen gaat. Vanaf 40% aanmeldingen beloofde Glasvezel buitenaf een verdubbelaar in te zetten.

Hayley Faber, projectleider van Glasvezel buitenaf vertelt dat er in vier dorpen heel erg goed is gescoord. “Hoonhorst, Lemele, Vilsteren en Witharen hebben allemaal ruim 40% gehaald. Voor deze dorpen zetten we dan ook de verdubbelaar in. Binnenkort maken we bekend welke bedragen de verenigingen hebben opgehaald!”

Inwoners persoonlijk geïnformeerd
Alle bewoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over de situatie voor hun woning. Meer informatie is ook te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl.

Foto: Pixabay

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.