Home / / Gemeente Dalfsen wint e-bike met deelname aan Fietsmaatjes

Gemeente Dalfsen wint e-bike met deelname aan Fietsmaatjes

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft afgelopen vrijdag een elektrische fiets in ontvangst genomen van provincie Overijssel. De gemeente deed, samen met zo’n 330 andere werkgevers in Overijssel, mee aan Fietsmaatjes.

Er deden vijf teams uit de organisatie mee, met in totaal 23 fietsers. De gewonnen fiets wordt ingezet als ‘leenfiets’, om medewerkers de kans te bieden uit te proberen hoe ze het fietsen tussen woning en werk ervaren. De gemeente wil hiermee ook een voorbeeld zijn voor haar inwoners om de fiets te pakken naar het werk, als het gezien de afstand mogelijk is.

Wethouder Van Leeuwen, ook aanwezig bij de uitreiking van de e-bike: “We willen als gemeente graag een voorbeeld zijn voor onze inwoners. De gemeenteraad heeft het fietsen hoog in het vaandel staan en een van de pijlers van onze fietsvisie is het stimuleren van fietsen. Hier zijn we al mee bezig, door bijvoorbeeld in samenwerking met de provincie Overijssel en gemeente Zwolle de snelfietsroute Zwolle – Dalfsen aan te leggen. Maar ook gaan we met andere acties de komende jaren aan de slag om fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken”.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.