Home / / Fusie Bibliotheek Salland en Ommen

Fusie Bibliotheek Salland en Ommen

REGIO – Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek Salland en Bibliotheek Ommen. De nieuwe organisatie gaat verder onder een vertrouwde naam: Bibliotheek Salland. Voor klanten van beide bibliotheken blijft alles bij het oude. Ze kunnen als vanouds terecht bij vijf bibliotheken in Raalte, Ommen, Olst, Heino en Wijhe.

Daarnaast zijn er lokale servicepunten in kleinere kernen waar leden bestelde boeken en andere materialen kunnen halen en terugbrengen. Ook de openingstijden blijven hetzelfde. Vanaf 1 januari zijn alle online bibliotheekdiensten te gebruiken via www.bibliotheeksalland.nl. De organisatie verzorgt het bibliotheekwerk voor de drie gemeenten Ommen, Raalte en Olst-Wijhe. Bij elkaar wonen er in dat gebied ruim 73.000 mensen. Het is de bedoeling dat de fusie leidt tot een uitgebreidere programmering.

Lees ook

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.