Home / / Fietsroute Dalfen naar Zwolle is weer opengesteld

Fietsroute Dalfen naar Zwolle is weer opengesteld

DALFSEN – Sinds afgelopen maandag kan de fietsroute van Dalfsen naar Zwolle weer worden gebruikt. De aannemer heeft de omleidingsborden inmiddels weggehaald. Zowel de fietsers als de overige weggebruikers kunnen weer gebruikmaken van deze route. Binnen de planning is in drie maanden tijd hard gewerkt om de veelgebruikte route fietsvriendelijk in te richten.

Voor het comfort is de gehele route van 3,2 km voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het hobbelen over de klinkers van de Vossersteeg is hiermee verleden tijd. Aan beide zijden van de weg is bermbeton aangebracht. Door de lichte kleur van het beton is in het donker goed te zien waar de berm begint en met het klinkermotief is dit ook voelbaar gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de kans op val-ongevallen afneemt. De fietsroute heeft op de kruispunten nu voorrang, waarbij de fietsroute met rood asfalt is geaccentueerd. Ook is de fietsopstelplaats voor o.a. de scholieren opgeknapt. In het vervolgtraject wordt de route nog verder aangekleed door de route met bewegwijzering, rustpunten en een fietslogo te voorzien. Dit wordt uitgevoerd samen met de gemeente Zwolle, zodat de gehele route van Dalfsen naar Zwolle goed herkenbaar is. Daarnaast wordt onderzocht of de aankleding van de fietsopstelplaats nog verbeterd kan worden. Voor de langere termijn wordt binnen het provinciaal project de Vechtdalverbinding het gedeelte langs de Hessenweg opgewaardeerd. Hiermee wordt de noordelijke route voltooid. Zodra het gedeelte bij de stuw Broekhuizen wordt aangepakt, dan is ook de zuidelijke route volledig gereed.

Lees ook

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial) OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.