Home / / Ervaar het Openbaar Vervoer

Ervaar het Openbaar Vervoer

OMMEN – Op donderdag 2 januari houden OV-ambassadeurs een inloopspreekuur. Dit spreekuur vindt plaats in de bibliotheek Ommen van 10.00 tot 11.30 uur.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens dit maandelijkse inloopspreekuur veelgestelde vragen over reizen met bus en trein. De ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer informatie

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Bel voor vragen naar: 038-4540130, of stuur een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.