Drie podiumplekken voor Joep Wennemars

INZELL – Tijdens de Landenwedstrijd tussen Noorwegen, Duitsland en Nederland op de snelle ijsbaan van Inzell in Zuid-Duitsland heeft Joep Wennemars uit Dalfsen afgelopen weekend drie keer podium gereden.

Deze mooie laaglandbaan is bekend terrein voor de B-junior, door het trainingskamp daar van De Stokvisdennen iedere herfst. De jaarlijks terugkerende wedstrijd gaat tussen teams van steeds vier meisjes en vier jongens junioren C en ook acht junioren B.

Goud was er op de 1000 meter in een dik persoonlijk record van 1:12,51, bijna twee seconden sneller dan zijn record van een week geleden bij het NK sprint in Alkmaar. Ook zijn pr op de 500 meter stamde van het NK sprint en met 37,13 ging daar drie tienden van een seconde af, goed voor een tweede plaats. De 1500 meter ging met 1:52,28 meer dan tweeënhalve seconde sneller dan in oktober in Heerenveen en ook op die afstand won de Dalfsenaar zilver.

En zo stond Wennemars na drie afstanden slechts zeven honderdsten achter de nummer één, teamgenoot bij het Regionaal Talent Centrum Oost Chris Fredriks. Een vierde fantastisch persoonlijk record zat er echter niet in; door een foute wissel op de 3000 meter volgde op die afstand een diskwalificatie. Fredriks won de laatste afstand niet, maar een pr van onder de vier minuten was voldoende voor de eindoverwinning.

Het eindpodium bij de heren junioren B was uiteindelijk toch helemaal oranje, met Colin van Duivenvoorden op twee en Mats Siemons op drie. Nederland (1206 punten) won, net als voorgaande jaren, weer met een zeer ruime marge van de tegenstanders Duitsland (876) en Noorwegen (759). Het lijkt zo een spannend NK allround te worden voor deze categorie, waarin de rijders steeds stuivertje wisselen bij de verschillende afstanden.

Foto: podium 1500 meter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.