Dichtwedstrijd over Ommen

OMMEN – Schrijf een gedicht over Ommen of over het Vechtdal en kom met je gedicht op een van de vijf posters te hangen, die door het centrum van Ommen verspreid worden. Een van deze vijf gedichten wint de publieksprijs en komt met haar of zijn gedicht in het Ommer Nieuws te staan.

Stadsdichter van Ommen, Viviane Rose, organiseert de dichtwedstrijd naar aanleiding van de Week van de Poëzie, van 30 januari tot en met 5 februari. Samen met Jannes Kuik, voormalig stadsdichter van Ommen, vormt ze de jury. De posters (A3 formaat) met een minimale oplage van 200 komen een week voor de Week van de Poëzie in Ommen te hangen. Vanaf dat moment kan er gestemd worden.

Publieksprijs
Op de posters en in diverse media staat vermeld hoe er gestemd kan worden. Wethouder Ko Scheele maakt de winnaar bekend en reikt de prijs uit tijdens de speciale muzikale ‘Dichtmiddag Ommen’ in café de Herberg, op zondag 4 februari om 13.00 uur. Tom Lucassen, beeldend kunstenaar en galeriehouder, zal speciaal voor deze gelegenheid een prijs maken.

Voorwaarden Dichtwedstrijd:
– Een Nederlandstalig gedicht of een gedicht in (gedeeltelijk) dialect;
– Een niet eerder gepubliceerd gedicht (ook niet online);
– Alle dichtvormen zijn welkom. Echter niet te lang, zodat het leesbaar blijft op A3 posterformaat (met ruimte voor naam en informatie poëzieweek);
– Maximaal één gedicht per auteur;
– Inzenden kan tot en met 18 december 2019;
– Uitslag in de week van 6 januari 2020 (iedereen die mee heeft gedaan krijgt een mail);
– Inzending naar: vivianerose@gmail.com o.v.v. dichtwedstrijd Ommen;
– Zet in de naam van het doc.-bestand je eigen naam, voorbeeld: DichtwedstrijdOmmen’NAAM’.doc en niet je naam in het bestand zelf. Als je gekozen wordt, komt deze wel op de poster te staan
uiteraard. Het gedicht zelf wordt anoniem beoordeeld en gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.