Home / / De Spil zoekt dichterstalent

De Spil zoekt dichterstalent

DALFSEN – Kulturhus De Spil neemt het initiatief voor de verkiezing van de ‘Dichter van de gemeente Dalfsen’. Hiertoe organiseert zij een gedichtenavond op 24 januari 2020 en roept kandidaatdichters op, zich aan te melden voor deze eretitel. Deze gedichtenavond wordt in samenwerking met de bibliotheek van Nieuwleusen en Kulturhus De Spil gerealiseerd en de opening vindt plaats in de bibliotheek op 24 januari om 20.00 uur.

Tevens wordt die avond de kunst- en gedichtenbundel ’L Art Brut – Ruwe kunst gepresenteerd en uitgereikt aan Jan Uitslag, wethouder van Cultuur van de gemeente Dalfsen. De bibliotheek zal gedurende deze gehele week in het teken staan van het thema poëzie, door middel van boeken, films, video’s en kunstwerken. De presentatie en voordracht van de gedichten door de uitgenodigde dichters zal die avond uitmonden, in een door een deskundige jury geselecteerde ‘Dichter van de gemeente Dalfsen’. Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en de uiteindelijke uitreiking van de eretitel.

Dit alles vindt plaats op vrijdagavond 24 januari van 20.00 tot 22.30 uur in de bibliotheek van Nieuwleusen – Kulturhus De Spil Nieuwleusen, met gastheer Stefan Keijzer. De jury bestaat uit: Viviane Rose, dichteres van Ommen, Piet Kalteren, dichter uit Nieuwleusen, Aalt Westerman, liedjesschrijver/voordrachtskunstenaar uit Nieuwleusen, Jan Uitslag, wethouder van Cultuur Dalfsen en Anke Bruggeman, directeur bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen.

Erefunctie Gemeentedichter Dalfsen

Het Kulturhus De Spil ziet dit dichterschap als een erefunctie. Deze titel geldt voor de duur van twee jaar, waarna een nieuwe dichter geselecteerd zal worden. Organisaties kunnen de dichter benaderen om een gedicht te schrijven en de dichter kan ook zelf het initiatief nemen. De gemeentedichter schrijft gedichten die over de omgeving gaan en/of betrekking hebben op gebeurtenissen die daar plaatsvinden. Van de eredichter wordt verwacht dat er minimaal vijf gedichten in de periode van twee jaar worden geschreven. Hier tegenover staat een vergoeding van 500 euro. Waar mogelijk worden deze gedichten voorgedragen of gepubliceerd in de lokale media en/of op social media. Een eerste publieke optreden van de ‘Dichter van de gemeente Dalfsen’ zal plaatsvinden op 25 april tijdens de opening van het vrijheidsconcert.

De inschrijving staat open voor alle aspirant dichters uit de gemeente Dalfsen. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 10 januari via Stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl of m.timmerman1940@telfort.nl

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.