Home / tweetpost / Dedemsvaart Natuurlijk Festival gaat voor duurzaam

Dedemsvaart Natuurlijk Festival gaat voor duurzaam

DEDEMSVAART – Op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei 2020 zal alweer de zesde editie van Dedemsvaart Natuurlijk “het leukste familiefestival tijdens Pinksteren” plaatsvinden rondom recreatieplas Kotermeerstal in Dedemsvaart. De voorbereidingen zijn in volle gang. Dit jaar wil het festival duurzaamheid en de bewustwording van de bezoekers vergroten door op het festivalterrein een heuse duurzaamheids-area in te richten.

“Nederland werkt aan duurzame, betrouwbare en beschikbare energie die voor iedereen betaalbaar is. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. Een overgang naar een duurzame energievoorziening is van groot belang, vanwege het tegengaan van klimaatverandering. Om de gestelde doelen te behalen moeten wij allemaal onze schouders eronder zetten. Dedemsvaart Natuurlijk wil hier een bijdrage aan leveren door, samen met organisaties en overheden, de bewustwording van onze bezoekers vergroten”, laat de organisatie weten.

“Wij gaan ongeveer 5000 m2 van het festivalterrein inrichten als duurzaamheids-area. Hier gaan wij onze bezoekers meer informeren over duurzaamheid en recycling; hoe kunnen we onze afvalberg verkleinen en hoe werkt de afvalcirculatie? Wat kunnen wij zelf doen aan duurzaamheid, of misschien laten? Het lijkt ons, voor alle partijen, ook een mooie kans om in één keer veel mensen te bereiken om zo de duurzame boodschap over te brengen. Wij zijn momenteel in gesprek met verschillende partijen om alles rond te krijgen. Afvalverwerkingsbedrijf ROVA heeft hun medewerking al toegezegd”, aldus voorzitter Arsanio Wiet.

Voor meer informatie: www.dedemsvaartnatuurlijk.nl

 

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.