Home / / ‘De wereld draait niet alleen om het grote geld’

‘De wereld draait niet alleen om het grote geld’

Team Hoekman schaatst alternatieve elfstedentocht voor Red een Kind

NIEUWLEUSEN – “Nee, ik ben niet in vorm, maar dat komt wel goed”, zegt Chris Bos zelfbewust. Hij is lid van Schaatsteam Hoekman en doelt met zijn woorden op de deelname van het team aan de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee op 28 januari 2020. Een tocht, die uit naam van Hoekman Roestvaststaal wordt gemaakt, dat zijn naam dit jaar heeft verbonden aan de stichting Red een Kind.

Teamlid Bos viel onlangs tijdens werk voor zijn timmerbedrijf van een dak en heeft daarbij zijn knie geblesseerd. Dat weerhoudt hem er echter niet van om op 24 januari met zijn vrienden af te reizen naar de Weissensee om mee te doen aan de schaatstocht over 200 km. Een tocht die de Dedemsvaarter voor de twaalfde keer, als lid van team Hoekman gaat maken samen met Gerrit Hoekman uit Nieuwleusen, Henk Kodden en Nico Kroes uit Dalfsen, Harry Kamphuis uit Balkbrug en Erwin Drogt uit Dedemsvaart.

Nieuw tenue
Voor deelname aan de alternatieve elfstedentocht wordt Team Hoekman sinds jaar en dag gesponsord door Hoekman Roestvaststaal. Voor de komende editie is het Schaatsteam in een volledig nieuwe uitrusting gestoken. “Ik vind het hartverwarmend dat de heren zich met hun sportieve doelstelling inzetten voor Stichting Red een Kind. In de nieuwe tenues komen ze in ieder geval goed beslagen ten ijs”, aldus Heleen Wildvank-Hoekman bij de overhandiging van de nieuwe schaatspakken.

De sponsoring van het Schaatsteam door Hoekman Roestvaststaal vloeit voort uit het feit dat Gerrit Hoekman (sr) al jaren een grote passie heeft voor schaatsen en sinds het seizoen 2006/2007 de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee rijdt, samen met zijn vijf vrienden uit de regio, die net als hij fanatieke schaatsers zijn.

Red een Kind
Dat het team de komende editie voor een goed doel rijdt is voor het eerst, vertelt Gerrit. Hij is van mening dat de wereld niet alleen draait om het grote geld. “Je moet ook wat voor een ander over hebben”, meent de ondernemer uit Nieuwleusen. Hij kent de oprichters van de stichting, die destijds in Ommen woonden en meent dat de Stichting bijzonder goed werk doet. “Het gedoneerde geld komt allemaal rechtstreeks ten goede aan bestrijding van de armoede onder kinderen. Er werken geen mensen bij de Stichting die er een dik salaris aan verdienen”, prijst Hoekman de inzet van de vrijwilligers van de Stichting, waar hij ook al jarenlang donateur van is.

“Het Schaatsteam draagt de Stichting een warm hart toe en wij hopen de komende maanden zoveel mogelijk sponsorgeld voor het goede doel te werven om zodoende een bijdrage te leveren aan een hoopvolle toekomst voor de kinderen, waar Red een Kind zich onvermoeibaar dagelijks voor inzet. Prijzenswaardig”, vindt Hoekman.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.