Home / / De Notenkraker

De Notenkraker

Muzikaal sprookje met Gerard van der Laan

OMMEN – Het luisterrijke ballet De Notenkraker van Tsjajkovski is het perfecte onderwerp van een Ccoba-lezing in kerstsfeer, gegeven door Gerard van der Laan. Op dinsdag 10 december uur vertelt hij in de Bibliotheek Ommen alles over dit meesterwerk uit het klassieke repertoire.

Er is wellicht geen sprankelender, vrolijker, meeslepender en klankrijker muziekstuk dan het ballet ‘De Notenkraker’ van de negentiende-eeuwse Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjajkovski. In de Ccoba-lezing van december worden fragmenten uit de Notenkraker bekeken en beluisterd. Schitterende decors, prachtige kostuums, adembenemende beheersing van de dansers komen samen met de betoverende muziek van Tsjajkovski.

Gerard van der Laan is klassiek concertpianist en heeft jaren ervaring met het geven van lezingen over uiteenlopende muzikale onderwerpen. Vanuit een diepe kennis van muziek en een passie voor het overdragen van kennis en cultuur neemt hij zijn publiek mee op fascinerende reizen door de wereld van de klassieke muziek. De avond begint om 20.00 uur in Bibliotheek Ommen. De lezing is op de bovenverdieping, bereikbaar met de lift. De toegangsprijs is 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba betalen 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek (tijdens bemande openingsuren), via www.bibliotheekommen.nl en ter plekke, voor aanvang van de voorstelling.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.