Dalfser buurten strijden om melkbussen op Bukkumtoernooi

DALFSEN – Ontmoetingscentrum de Trefkoele staat oudjaarsdag weer in het teken van het Bukkumtoernooi. Twintig historische buurten van Dalfsen nemen het daar voor de 44e keer tegen elkaar op tijdens het traditionele zaalvoetbaltoernooi. Inzet zijn de karakteristieke melkbussen die tijdens de sportieve afsluiter van het jaar te winnen zijn.

De opzet van het toernooi is voor het grootste gedeelte ongewijzigd. De aftrap vindt 31 december stipt om 10.00 uur plaats. Bestuurslid Chiel Huisjes legt uit dat er ook dit jaar in vijf poules wordt gestreden om de bovenste plekken, en dat in de finale uiteindelijk beslist wordt wie zich Bukkumkampioen 2019 mag noemen. “Het toernooi is opgedeeld in een A- en een B-poule. De bovenste twee ploegen promoveren ieder jaar naar een hogere afdeling, waardoor er steeds een gezellige en wisselende mix van teams ontstaat.” Team Millingen, niet meer weg te denken uit het toernooi, kent dit jaar een andere samenstelling, aangezien de oude bezetting het steeds lastiger vond een volwaardige ploeg op de been te brengen. Daarom is besloten om vanuit de twee lokale voetbalvereniging ASC’62 en sv Dalfsen een nieuw combinatieteam op te zetten. Dit team gaat onder dezelfde naam verder als daarvoor: Millingen, vernoemd naar de oude buurtschap ten zuiden van Dalfsen.

Net zo traditioneel als het Bukkumtoernooi zelf is inmiddels de dag ervoor. Op 30 december stappen de voetballers op de fiets voor een tocht langs verschillende horecagelegenheden in en rond Dalfsen. De ontvangst is zoals gebruikelijk om 12.00 uur bij grandcafé Het Oude Station. Tom Kelder, eveneens bestuurslid: “Dat is op mijn verjaardag, maar dat weerhoudt mij er niet van om toch ieder jaar mee te fietsen. Alleen ben ik dan wel druk met handen schudden, haha.” De finales worden op oudjaarsdag rond 14.30 uur gespeeld, daarna vindt de prijsuitreiking plaats en worden traditioneel de melkbussen en enkele ludiek bedoelde bokalen aan de winnaars overhandigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.