Home / / Bridgedrive voor UNICEF in Dalfsen groot succes

Bridgedrive voor UNICEF in Dalfsen groot succes

DALFSEN – Dankzij de inzet van ruim vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Dalfsen, is de afgelopen dagen bijna 70.000 euro opgehaald voor UNICEF. Met dit bedrag kan UNICEF steun geven aan jongeren in de vluchtelingenkampen en hun vaardigheden leren om zich te kunnen voorbereiden op een studie en werk. De UNICEF bridgedrive vond plaats op 56 locaties, van Heerlen tot aan Aruba en dus ook in Dalfsen.

‘Geweldig, zoals met zoveel enthousiasme er overal in het land is gebridget om geld in te zamelen voor kinderen’, zegt Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland. Nancy leunt daarbij op tientallen vrijwilligers. Een van hen is Carla Margry, sinds 2000 vrijwilliger voor UNICEF in de regio Breda. Zij organiseerde dit jaar wederom met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie. ‘Met een grote groep vrijwilligers hebben we overuren gedraaid om alle bridgedrives voor elkaar te krijgen. We zijn supertevreden dat het zo goed is gelukt en dat zoveel plaatsen meedoen.’

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar kinderen en jongeren op de vlucht. Na acht jaar oorlog in Syrië is de situatie voor veel jongeren uitzichtloos. Zij hebben weinig kans op werk, omdat ze door oorlog en vlucht te weinig onderwijs hebben kunnen krijgen, en omdat hun kansen in de kampen beperkt zijn. Een verloren generatie moet voorkomen worden. Daarom helpt UNICEF tieners onder meer in de vluchtelingenkampen van Jordanië met innovatief onderwijs, zodat ze een opleiding voor de toekomst krijgen.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.