Home / / Bridgeclub Dalfsen viert zestigjarig bestaan

Bridgeclub Dalfsen viert zestigjarig bestaan

DALFSEN – De leden van de Dalfser bridgeclub vieren op 14 december dat hun club (officieel de Dalfser Bridgesociëteit) zestig jaar bestaat.

De vereniging blijft groeien en beschikt over vele vrijwilligers, die altijd bereid zijn hand- en spandiensten te verrichten. De reden: de sfeer is zo goed dat iedereen graag bereid is om even bij te springen als dat nodig is. Bovendien worden actief nieuwe bridgers geworven die beginners- en daarna vervolgcursussen volgen. Dit leidt tot een gestage stroom van nieuwe leden, zodat de jubilerende club ondanks het natuurlijke verloop, in een paar jaar tijd met tientallen leden groeide tot een aantal van 180.

Omdat de club haar sociale functie zeer serieus neemt, zijn er bovendien veel bridgedrives die ook zijn opengesteld voor niet-leden. Zo zijn de Unicefdrive, de Blauwe Bogendrive en de stamppottendrive inmiddels in de hele regio, maar ook daarbuiten beroemd. Bridgers gaan in grote getale van de ene horecalocatie naar de ander, om onder het genot van een drankje en een hapje van het kaartspel te genieten.

Ook is er één keer in de maand een zeer ongedwongen gezelligheidsbridge met lekkere hapjes voor iedereen die kan bridgen (ook voor mensen zonder bridgepartner) voor het ongekend lage bedrag van 3 euro. De laatste jaren houdt een speciale commissie zich onder meer bezig met het bevorderen van de goede sfeer en dat heeft er toe geleid dat de Dalfser bridgeclub inmiddels bekend staat als een van de gezelligste in de regio.

Lees ook

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial) OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.