Home / tweetpost / ‘Aan de bak-dag’ op Hoogengraven

‘Aan de bak-dag’ op Hoogengraven

OMMEN – Daltonschool Hoogengraven komt in actie tegen mensenhandel. De Kinderraad van de basisschool in Stegeren heeft een ‘Aan de bak-dag’ georganiseerd. De opbrengst van de actie gaat naar slachtoffers van mensenhandel, dit jaar het goede doel van Serious Request. “Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren”, aldus 3FM.

 De verhalen en beelden van de slachtoffers van mensenhandel hebben de kinderen van de basisschool in Stegeren geïnspireerd om ook “aan de bak” te gaan. De kinderen hebben bij familieleden, buren en bekenden bestellingen opgehaald van traditionele lekkernijen zoals verschillende soorten cake, lekkere koekjes en verse appelbeignets. En zo veranderde de basisschool in een heuse bakkerij tijdens de “Aan de bak-dag”. De Kinderraad van CDS Hoogengraven heeft als doel om maandag 23 december minstens 300 euro te overhandigen aan de wandelende dj’s. De actie van de kinderen wordt ondersteund door supermarkt Jumbo Ommen.

Serious Request is een jaarlijkse actie van radiozender NPO 3FM. In de week voor kerst wordt geld ingezameld voor een project van Het Nederlandse Rode Kruis. Dj’s van de muziekzender trekken te voet door het land, van Goes naar Groningen. Zij doen tijdens de wandelestafette verslag van de acties voor het goede doel, nemen de opbrengsten in ontvangst en zorgen voor de muziek. Ommen is maandag 23 december etappeplaats van de dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.