550 brieven geschreven tegen onrecht

DALFSEN – Op dinsdag 10 december (Internationale dag van de mensenrechten) hield de lokale werkgroep Amnesty International weer een schrijfevenement in de Trefkoele in Dalfsen en in De Spil in Nieuwleusen. Dit jaar was het thema ‘jongeren’.

Tientallen mensen kwamen langs om in een gezellige ambiance met muziek één of meer brieven te schrijven. Fysiotherapie Balans verzorgde oefeningen om de schrijvers in conditie te houden. In totaal zijn er op beide locaties 550 brieven geschreven.

Ook de Dalfser burgemeester Erica van Lente deed beide locaties aan om een aantal brieven te schrijven. Over de hele wereld worden zo honderdduizenden brieven geschreven om de druk op de diverse regeringen op te voeren. Bezoekers konden ook een groetenkaart aan de onderdrukte en vervolgde jongeren sturen om hen een hart onder de riem te steken.

Foto: Adriaan Holsappel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.