Ingezonden: Bijna aangereden

Ingezonden brief

De redactie van deze krant ontving onderstaande brief van mevrouw Ella Roelfs-Rijzebol. Zij stuurde dit schrijven tevens naar de gemeente Ommen. Aanleiding was een (bijna) ongeval op het zebrapad ter hoogte van de Lidl, afgelopen vrijdag.

Ommen, 14 december 2019
Geachte burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden,

Vrijdagmorgen 13 december, omstreeks 11.20uur, werd ik gebeld door een zeer geëmotioneerde mevrouw. Reden: zij was heel erg geschrokken en heel blij dat ze nog leefde (dit zei ze woordelijk).

Haar verhaal: ze was bij de Lidl geweest en had daar een kerststukje gekocht. Met de fiets aan de hand was ze bezig over te steken over het zebrapad. De kust was vrij en de auto die er aan kwam moest uiteraard stoppen! Haar voorwiel werd echter nagenoeg geraakt door deze auto, want de automobilist was niet van plan de geldende verkeersregels na te leven en racete gewoon door, waarna er notabene nog twee auto’s rakelings langs haar voorband reden! Ondertussen is dit het zoveelste incident.

Helaas zag ik zaterdagmorgen 14 december 2019 weer een bijna aanrijding op het zelfde zebrapad. (ik was bezig met het uitlaten van onze honden ) De automobilist gebruikte luid zijn claxon omdat er een dame bezig was met oversteken: klaarblijkelijk had hij haast en de dame wist niet hoe snel ze moest rennen om de overkant te bereiken! De wereld op zijn kop! Een paar weken geleden heb ik nog gezien dat er bijna een kinderwagen werd geraakt, midden op het zebrapad, door een auto die ook domweg doorreed, zonder er ook maar over na te denken te stoppen! Het regende die dag en het was reeds donker! De vader en moeder waren in donkere kleding gehuld, zoals de meeste mensen in deze periode: ik reed achter de auto die doorreed en ben vreselijk geschrokken! De ouders ook trouwens; die komen niet meer snel terug om in Ommen boodschappen te halen. Dit incident heb ik doorgegeven aan de Heer Bongers. Uiteraard zie ik niet alles maar er mankeert duidelijk iets aan deze oversteek!

Verder ben ik het roerend eens met een artikel in de krant geschreven door de heer Henri Mors van D66. De Schurinkstraat en de Julianastraat zijn er absoluut niet veiliger op geworden na de herstelwerkzaamheden. Zelfs onveiliger en vele malen drukker! En de snelheid van het verkeer neemt niet af, maar toe! Voorheen heb ik nog nooit een geel hesje aangetrokken als ik de vuilnis aan de weg moest zetten: nu standaard, want er zonder durf ik niet oversteken! Het licht bij de zebrapaden is ook super slecht en het bordje dat er een zebrapad is, hangt of te hoog, want de lampen van de auto’s lichten het bordje niet eens op, of hangt op een verkeerde plek. Het zebrapadbordje bij Kapper Jaap de Ridder is bv. te ver van het zebrapad verwijderd: licht ook niet op in de schijnwerpers van de auto.

Daarbij: Aanhangwagens klappen met de klap op de weg: tot twee keer toe: er op en er af! Er is zijn maar een paar bestuurders van personenauto’s met aanhanger die afremmen! De klappen zijn luid en duidelijk hoorbaar met 50 km per uur! Ons was gezegd door Sake van der Pol en Leo Bongers dat dit niet het geval zou zijn. Het gaat regelmatig bijna mis met overstekende voetgangers. En, zoals u weet, ging het al een keer goed mis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.