Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

Deze foto is afkomstig van ‘Ommer’ Geert de Vries uit Dunedin in Nieuw Zeeland. Hij is de zoon van Johan de Vries en Johanna Westerhuis en is in 1945 aan de Hardenbergerweg 21 in Ommen geboren. In 1946/1947 verhuisde de familie naar de Schurinkstraat 3 in Ommen. Voordat de familie in 1958 naar Nieuw Zeeland emigreerde heeft de familie nog enkele jaren in Zwolle gewoond en brachten ze veel vakanties in Ommen door. Geert heeft veel leuke herinnering aan Ommen, als kind speelde hij vaak bij het kerkhof aan de Dr. A.C. van Raaltestraat en keek hij regelmatig bij de touwslager naast het kerkhof. Geert: “We liepen ook vaak onder de voeten van de molenaar van molen ‘de Lelie’ en hebben ook vaak aan het Ommer kanaal gevist. We speelden soms met de meisjes Steen van Garage Steen. Namen die ik nog herken die dichtbij ons woonden waren ‘ten Toren’ a/d Dr. A.C. van Raaltestraat, dichtbij de smederij van Appelhof en de familie Fokkert die achter ons woonden. De familie Fokkert is later naar Schurinkstraat 3 verhuisd waar wij eerst woonden voor dat we naar Zwolle verhuisden”. Van Geert ontvingen we een dertiental foto’s uit de verzameling van zijn moeder Johanna de Vries-Westerhuis, in 1920 in Ommen geboren en in 2002 overleden. Alleen zijn ouders, grootouders en een tante herkent hij op de foto’s, maar hij wil graag meer namen weten van personen op de foto’s. Dit is de eerste foto, genomen achter molen ‘Den Oordt’. Midden achter staat Johanna Westerhuis en links voor staat Roelie Westerhuis. Wie helpt Geert aan meer namen?

Op het vorige zoekplaatje (foto van de [varkens-]markt in Ommen, afkomstig van verzamelaar Jan Veneman) uit deze 2-wekelijkse reeks hebben we helaas geen reacties ontvangen.
Reacties met vermelding van archiefnummer IP0005 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Taxi Steen, een familiebedrijf dat kwaliteit en persoonlijke benadering van de passagier hoog in het vaandel heeft staan.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.