Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

De veemarkt in Ommen stond vooral in het teken van biggen en varkens. Zo werden (als voorbeeld) op de veemarkt in 1953 de volgende aantallen dieren aangevoerd: koeien 623; graskalveren 102; nuchtere kalveren 4543; varkens 7688; biggen 25.595; paarden 466; veulens 13 en schapen 101 (totaal 39.131). De vee- en Bissinghmarkt trok altijd veel belangstelling, ook van jongeren zoals op deze foto. Over de foto is, behalve dat deze afkomstig is van (ansichtkaarten-)verzamelaar Jan Veneman uit Ommen, niets bekend. Wie helpt ons aan informatie, zoals: wanneer is de foto ongeveer gemaakt en wie herkent (één van) de kinderen?

Met dank aan Bert Boerdam, Hennie Eggen, John Holterman en de familie Schaapman voor de oplossing van het vorig zoekplaatje (man die werkzaamheden uitvoert aan zwembad “Heidepark” in Lemelerveld in 1964) uit deze reeks, samengevat: Dit is Gait Buitenkamp. Hij was hier als 79-jarige waarschijnlijk bezig met de voorbereiding van de heropening van het zwembad. Met hulp van veel vrijwilligers werd het zwembad gemoderniseerd met o.a. een kleedgebouw en een loopsteiger. Op 6 juni 1964 werd het bad – met het doorknippen van een lint – opengesteld door Gait Buitenkamp, die al 15 jaar lang toezichthouder/badmeester was in het zwembad. Hij woonde (als buurman van John Holterman) aan de Tuinstraat in Lemelerveld en Bert Boerdam herinnert zich hem als: “de enige badmeester die ik ken die niet kon zwemmen”.

Reacties met vermelding van archiefnummer IO0003 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Tomaro Tape, levert professionele materialen voor het afplakken van diverse ondergronden en verpakkingen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.