Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Opnieuw een foto van prijswinnaars, maar niet – zoals bij het vorig zoekplaatje uit deze reeks – van een kleurplaatwedstrijd, maar deze keer van ‘Concours hippique’, georganiseerd in mei 1963 in Lemelerveld. Duidelijk zichtbaar wordt hier een prijsbeker met label uitgereikt, maar de tekst op het label is helaas niet te lezen. Wie herkent (één van) de prijswinnaars?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 51 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Gerrit Dankelman, Jan Martens, Theo Boevenbrink en Arie Speulman voor de informatie over zoekplaatje 50 van week 42 (2e helft van foto met prijswinnaars m.b.t. Boerenleenbank in Ommen in 1967), samengevat: Links bovenaan, naast Habers, staat Gerrit Dankelman. Op de voorgrond direct achter het stuur is Jan Martens. Rechts achterin is bestuurslid Frans v.d. Berg die destijds woonde aan de Deventerweg op een boerderij bij de Gasunie in Vilsteren. De (vorige keer aangegeven) veronderstelling dat de man op de foto rechts Arie Speelman zou kunnen zijn is onjuist. Arie Speelman (wat “Arie Speulman” moet zijn) woonde pas vanaf 1970 in Ommen en was geen directeur van de NMB maar procuratiehouder van deze bank.
Verder hartelijk dank aan Herman Koggel voor de aanvullende informatie over zoekplaatje 49 van week 40 (1e helft van foto met prijswinnaars m.b.t. Boerenleenbank in Ommen in 1967): Achteraan van links naar rechts zijn Anton Niens (Vilsterse Allee), Herman Koggel (Coevorderweg in Arriën) en Jan Hollak (van Galenstraat).

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_55617 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf Bouwman, een vertrouwd adres waar uw Citroën & Peugeot in optimale conditie wordt gehouden.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.