Home / / Ysaÿe Trio op het Laer in Ommen

Ysaÿe Trio op het Laer in Ommen

OMMEN – Het tweede concert in dit seizoen op het Laer  in Ommen wordt verzorgd door het Ysaÿe Trio, bestaande uit Rada Ovcharova (viool), Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello). Deze vindt plaats op maandag 25 november om 20.00 uur. 

Op het programma staan twee composities: Ludwig van Beethoven’s Strijktrio in Es opus 3, en Johann Sebastian Bach’s ‘Goldberg Variaties’. De Goldberg Variaties zijn ongetwijfeld voor klavecimbel geschreven, maar om dit gespeeld te horen op strijkinstrumenten belooft een heel bijzondere ervaring voor de luisteraars.

Het Ysaÿe Trio werd in 2006 opgericht en trad eerder in Ommen op; nu negen jaar geleden. Het heeft in Nederland, Duitsland, Zweden en Bulgarije vele concerten gegeven. Het trio was live op radio 4 te horen tijdens het Festival Classique in Den Haag en verscheen ook op televisie in het programma ‘Vrije Geluiden’.

Het Ysaÿe Trio treedt regelmatig met pianiste Hanna Shybayeva op met het project ‘Symfonie in de Kamer’ waarbij historische kamermuziek bewerkingen van symfonisch repertoire herontdekt worden. Het speelt ook regelmatig als onderdeel van het New European Ensemble in concerten van hedendaagse muziek. Voor het komende seizoen is het trio uigenodigd om te spelen bij het Varna Zomerfestival in Bulgarije en voor een tournee in Canada. Ook zal het trio concerten met de beroemde clarinetist Charles Neidich geven.

Losse kaarten kosten 22,50 euro (inclusief pauze-consumptie); jeugdkaarten kosten 5,00 euro. Bel voor meer informatie en reservering naar: 0529-45 55 50. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en reservering wordt sterk aanbevolen.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.