Home / / Workshop Midwinterhoorn maken afgerond

Workshop Midwinterhoorn maken afgerond

DALFSEN – Afgelopen week werd door de Bloasgroep Dals’n de achtste workshop midwinterhoorn maken, afgerond. De Midwinterhoorn bloasgroep Dals’n (Dalfsen) geeft al vele jaren zelf een workshop om een midwinterhoorn maken. Deze keer hebben zes personen vele dinsdagmiddagen op locatie Vossersteeg in Dalfsen hun kunsten vertoond.

De laatste workshop werd niet alleen besteed aan de afwerking maar vooral aan het testen van het geluid. De persoon, de happe en de hoorn moeten een drie-eenheid vormen voor de juiste tonen. Tevens werd geoefend om de ‘olde roop’ te bloasen. Zes mannen hebben de workshop met succes verlaten. De workshop werd gegeven in de werkplaats van Jan Zielman Vossersteeg in Ankum.

Begeleiding en ondersteuning werd gegeven door Jan Zielman, Rinus Reuvekamp en Jan Lammerink. De bloasgroep Dals’n bestaat momenteel uit 30 leden, waaronder vier vrouwen en enkele jeugdleden. Ter voorbereiding op het nieuwe bloasseizoen wordt iedere woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur geoefend in de schuur van Huize Den Berg. Het bloasseizoen begint op 1 december, de eerste zondag van de Advent bij de Zwevende Kei in Dalfsen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.