Home / / Winkelen in Ommen voortaan elke zondag mogelijk

Winkelen in Ommen voortaan elke zondag mogelijk

OMMEN – Inwoners van Ommen kunnen in de toekomst ook op zondag hun boodschappen in de stad halen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor dat winkeliers in Ommen op zon- en feestdagen vanaf 12 uur open mogen. De raad moet hier later deze maand een beslissing over nemen. Dat meldt RTV Oost. Een klankbordgroep, bestaande uit onder meer uit ondernemers, kerken en andere organisaties, heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar verruiming van de winkeltijden. Een onafhankelijk adviesbureau peilde de meningen van het publiek en van betrokkenen.

Inwoners positief

Hierbij zijn 65 ondernemers (verspreid over de verschillende grootteklasse en sectoren) middels een steekproef geïnterviewd. Daarnaast zijn de leden van de klankbordgroep geïnterviewd. In totaal hebben ruim 2500 inwoners een enquête volledig ingevuld. Uit de resultaten blijkt dat een meerderheid van de Ommenaren (61%) voor verruiming van de winkeltijden is. Datzelfde geldt voor de ondernemers (54%). Op dit moment zijn er twaalf koopzondagen in Ommen. In het raadsvoorstel zouden winkeliers op zon- en feestdagen vanaf 12 uur open mogen. Op 14 november wordt het voorstel in een raadscommissie besproken. Twee weken later moet de raad een definitief oordeel vellen.

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.