Home / tweetpost / Weer een punt voor Avereest

Weer een punt voor Avereest

BALKBRUG – VV Avereest blijft het puntentotaal gelijk houden met het aantal gespeelde wedstrijden. In een spectaculaire wedstrijd tegen FC Klazienaveen kon het alle kanten op, maar VVA had zichzelf moeten belonen in de tweede helft. De selectie van Stef Lamberink had de beroemde deksel ook nog op haar neus kunnen krijgen in blessuretijd, maar Klazienaveen was net als Avereest niet adequaat in de afronding. De eerste ontmoeting tegen de fusieclub van vv Zwartemeer en vv Klazienaveen eindigde in 2-2.

Lamberink kon vanmiddag weer beschikken over de gebroeders Koster. Maarten Pol schoof door naar het middenveld, omdat Ramon Katoele midweeks was uitgevallen nadat een varken op zijn teen was gaan staan. Dani Docter speelde daardoor als linksback. Léyon Courtz zat tegen SC Lutten op de bank, maar verscheen weer in de basiself tegen Klazienaveen. Avereest knalde uit de startblokken en kwam al in de vierde minuut op voorsprong. Een hoge bal richting Jurgen Visscher werd niet goed verwerkt door een verdediger van Klazienaveen, Visscher kon ervandoor met de bal maar nam het speeltuig niet goed mee. In de herkansing stond Niek Kuiper vrij, hij werd bediend door Visscher en kon in de korte hoek binnen schieten. FC Klazienaveen oogde wat twijfelend in de beginfase, maar beide teams gaven elkaar de ruimte om aan te vallen.

De eerste keer dat Klazienaveen erdoor kwam via links, werd het ook gelijk. Na een minuut of twintig grepen Sander Hoeve en Bart Koster niet in, de voorzet werd ook niet goed weggewerkt. De bal kwam wederom voor en de voorzet werd binnen gewerkt, 1-1. Het kon in de tweede fase van de eerste helft alle kanten op. Avereest had op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Kuiper werd afgevlagd. Het was wederom Visscher die Kuiper bediende, maar de goal ging niet door. In de tegenstoot verlengde de Klazienaveense spits een voorzet vlak voorlangs het doel van Reinier Zwijns. Het veld werd lang gehouden door beide elftallen wat het een vermakelijke eerste helft maakte.

Na rust was het spelbeeld niet anders. Klazienaveen leek wat hoger te staan, waardoor er ruimte achter de laatste lijn lag. Visscher werd direct weggestuurd door Bart Koster, maar miste de levensgrote 1-op-1 kans. In de aanval die volgde werd de ingevallen Arjen Dunnink aangespeeld, maar zijn schot werd geblokt. Het publiek ging er goed voor zitten, nu moesten de treffers toch gaan vallen voor Avereest. Een paar minuten later ging het bijna mis voor Klazienaveen, een miscommunicatie tussen keeper en verdediger maakte dat een terugspeelbal net langs de goede kant van de paal rolde. De corner werd rakelings over gekopt door René Koster. Een paar andere mogelijkheden werden ook niet gepromoveerd tot doelpunt.

Toch liet FC Klazienaveen zich niet onbetuigd in de tegenaanval. De eerste mogelijkheid die zich voordeed werd direct binnen gekopt. Zo ineens stond de uitploeg op voorsprong op sportpark ‘de Balk’, de wet van Murphy liet zich maar weer eens gelden. De normaal zo sterk spelende René Koster stapte af en toe niet goed in, waardoor Avereest ook kwetsbaar oogde. Echter regisseerde Sander Hoeve vanmiddag de defensie van Avereest, zo hoort een centraal duo het met elkaar te doen. Op een paar schoonheidsfoutjes na laat de jongeling wekelijks zien wat er gevraagd wordt in het seniorenvoetbal. Klazienaveen kreeg wel de mogelijkheden, maar werd het na de goal eigenlijk niet meer gevaarlijk vanuit veldspel tot aan blessuretijd. Avereest trok weer ten aanval en vijf minuten na de achterstand maakte Kuiper weer gelijk. Sven Joosse had in de eerste helft moeite om aan te haken maar werkte zichzelf in de wedstrijd. De linksbuiten werd in balbezit meer bepalend in de tweede helft en onderstreepte dit met een pracht van een actie. Vanaf links zette Joosse een slalom in richting de kopcirkel van de zestien en drukte uiteindelijk hard af met zijn rechterbeen. De inzet spatte uiteen op de binnenkant van de paal, maar Avereest hield wel de bal. De keeper was inmiddels uit positie en een afgevallen bal kwam voor de voeten van Niek Kuiper. Hij kapte naar zijn linker en krulde bal in de lange hoek, 2-2!

Job Lamberink en Wouter Nouwels kwamen vervolgens in het veld. De wedstrijd bleef spannend, Avereest probeerde het meest vanuit balbezit maar Klazienaveen bleef ervoor zorgen dat de achterhoede van VVA alert moest blijven. Een scrimmage voor het doel van Zwijns ging bijna binnen, maar met gevaar voor eigen hoofd zorgde de Avereester goalie samen met Bart Koster dat Klazienaveen niet weer op voorsprong kwam. Job Lamberink kreeg namens VVA twee mogelijkheden in het zestienmetergebied, maar kon niet afdrukken. Zo bleef het een opwindende middag met de vraag of er nog een winnaar uit de strijd zou komen.

Klazienaveen drukte Avereest terug in de slotfase wat zorgde voor een omgekeerde verhouding. Nu counterde Avereest en probeerde Klazienaveen nog iets te creëren op de helft van de Tricolores. Zwijns pareerde een kopbal tot hoekschop, een daaropvolgende inzet werd net naast gekopt. Niek Kuiper kreeg de opgelegde mogelijkheid om een overtalsituatie uit te spelen met zijn kompanen voorin, maar verprutste dit opzichtig. De tegenstoot van Klazienaveen werd ternauwernood geblokt door René Koster. Even later in blessuretijd kreeg FC Klazienaveen de opgelegde kans om toch met drie punten richting Drenthe te vertrekken. Een panklaar boogballetje werd druistig overgeschoten, keeper Zwijns had geen kans gehad als de bal op doel was gegaan.

Scheidsrechter Sander floot af na een goede 94 minuten en zodoende schreven beide teams weer een punt bij. Een leuke pot voetbal in 3D Noord had moeten zorgen voor een driepunter, maar Avereest beloonde zichzelf niet. VVA speelt fier en met trots, maar mag ook kritisch zijn dat het nog niet lukt om overwinningen te behalen. Komt vanzelf op deze manier! Het publiek heeft zich in elk geval uitstekend vermaakt. Volgende week speelt VV Avereest weer thuis, koploper Achilles 1894 komt dan op bezoek.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.