Home / / VWO leerling Vechtdal College presenteert eerste boek

VWO leerling Vechtdal College presenteert eerste boek

‘Ik schrijf liever dan ik lees’

OMMEN – Als leerling van 4 VWO van het Vechtdal College in Ommen werkt ze toe naar een beroepscarrière als advocaat. Tegelijk heeft ze zich in haar vrije tijd ontpopt als schrijfster. Afgelopen vrijdag presenteerde ze haar eerste boek ‘Het geheim van de Mc Coys’, bij de Multi Media Shop in haar woonplaats Dedemsvaart.

Meteen na de presentatie stonden vrienden, kennissen en andere belangstellenden in de rij om een door de 15-jarige schrijfster gesigneerd exemplaar in ontvangst te mogen nemen.

“Het was superleuk”, zegt Indy met rode wangen van ingehouden spanning na afloop van de presentatie, waarbij er al zo’n twintig boeken over de toonbank gingen. ‘Het geheim van de Mc Coys’ is een boek voor tieners in de leeftijd van 12-16 jaar. Het is een spannend verhaal over een meisje dat in een gezin met weerwolven terechtkomt. Feitelijk betreft het het eerste deel van een trilogie. “De hele serie beslaat meer dan zeshonderd pagina’s. Omdat er denk ik maar weinig tieners zijn, die zo’n dik boek lezen, heb ik het opgesplitst in drie delen”, lacht ze.

Deel II gaat waarschijnlijk Volle Maan heten. Wanneer dit op de markt gebracht wordt weet ze nog niet. “Ik wil eerst kijken of deel I aanslaat en dan zien we wel verder.” Moeder Gerda heeft net als haar vroegere mentor van het Vechtdal College, alle vertrouwen in haar schrijverskwaliteiten. “Ik heb de gehele serie al gelezen. Het is een fictief, maar super spannend verhaal. Ik vraag me wel af hoe ze het allemaal bedenkt. Van mij heeft ze het niet geërfd, maar ik vind het wel fantastisch”, roemt ze haar dochter, die al op de basisschool liet zien over een meer dan gemiddeld schrijftalent te beschikken.

Whattpad

Die mening was ook haar mentor bij het Vechtdal College toegedaan. Om die reden werd Indy vorig jaar door haar school aangespoord om een manuscript bij Boekscout in te leveren. “Daar werd meteen enthousiast op mijn verhaal gereageerd. Ik was ondertussen ook al verhalen gaan schrijven voor de schrijverssite Whattpad en had ook daar eigenlijk al meteen veel volgers”, vertelt Indy na enig aandringen. Ze wil niet te hoog van de toren blazen en praat om die reden ook weinig over haar aspiraties om professioneel schrijfster te worden. J.K. Rowling is een van haar favoriete schrijfsters, maar tegelijkertijd geeft ze toe liever te schrijven dan te lezen.

“Ik heb een levendige fantasie en als ik een idee krijg, dan schrijf ik het altijd meteen op. Ik heb in de loop der tijd ook wel een heleboel verhalen verzameld, die nog niet afgemaakt zijn, maar dat kan altijd nog”, lacht de Dedemsvaartse, die zegt op school, maar onder andere ook veel in bed te schrijven. “Ik heb de laptop vrijwel altijd bij de hand en leg het meteen vast als mijn fantasie met mij op de loop gaat.”

Aan ‘Het geheim van de Mc Coys’ heeft ze ruim een jaar gewerkt. In het nu verschenen deel I beschrijft ze het leven van met name Rose McCoy die iets tragisch meemaakt, waardoor ze bij haar familie in Amerika moet gaan wonen. Ze moet alles en iedereen achterlaten en een nieuw leven beginnen in Amerika. Maar wat Rose niet weet is dat ze in een familie vol weerwolven is terechtgekomen. En waarom doen ze zo raar en geheimzinnig? Rose gaat op onderzoek uit, maar of dat zo’n goed idee is? ‘Het geheim van de Mc Coys’ is verkrijgbaar Via Boekscout, maar ook bij de Multi Media Shop in Dedemsvaart.

Tekst/Foto: Geke Lensen

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.