Home / / Vogelvereniging De Vogelvriend zestig jaar

Vogelvereniging De Vogelvriend zestig jaar

DALFSEN – De Dalfser vogelvereniging De Vogelvriend hield afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag haar zestigste vogelshow in de panoramazaal van de Trefkoele+ in Dalfsen. Er werden meer dan 200 kanaries, parkieten, papegaaien, tropische – en Europese cultuurvogels, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters geshowd.

De vogels werden door vier keurmeesters van de NBVV, ieder met zijn eigen specialisme, gekeurd op onder meer conditie, kleur en formaat. Tijdens de show werd de verkiezing gehouden van de mooiste vogel van Dalfsen. De Dalfser schooljeugd van groep 7 en 8 was uitgenodigd om als jury op te treden en ‘Dalfsens Mooiste’ uit te kiezen. Tevens was er een expositie van Heleen Goutbeek met schilderijen uit haar onlangs verschenen boek ‘Fogul’, dat zij samen met Atty van Lenteren heeft gemaakt.

Tijdens de show werden drie leden wegens langdurige lidmaatschap van de vereniging gehuldigd: Herman Marsman en Benny Ramaker (40 jaar) en Han Lucas (50 jaar). Deze vogelshow was tevens voor alle vogelliefhebbers een mooie gelegenheid om met collegakwekers uit de regio in contact te komen en met elkaar ervaringen te delen over deze hobby.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.