Home / / Verhalenavond over de kracht van vrouwen

Verhalenavond over de kracht van vrouwen

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – De Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen houdt woensdag 30 oktober samen met Stichting Melania en Vrouwen van Nu een verhalenavond over de kracht van vrouwen in Nederland en in het buitenland.

In 1919 werd het algemeen vrouwenkiesrecht ingevoerd. In die honderd jaar hebben vrouwen enorm veel bereikt. Anno 2019 is kiesrecht vanzelfsprekend. Nu gaat het over het recht van vrouwen om zich overal vrij en veilig te bewegen. Vrouwen tonen zich krachtig in hun streven naar gelijkberechtiging en doen dat vanuit ondernemerschap, persoonlijk leiderschap en empowerment. De Verenigde Naties richten zich met de sustainable development goals op ‘een einde aan armoede in de wereld in 2030’. Vrouwen van Nu en Stichting Melania werken samen in het internationale project ‘Sterke verhalen en sterke vrouwen wereldwijd’. Met Europese subsidie is er een fotoreportage en minidocumentaire gemaakt over tien vrouwen in Kenia en Nederland.

Anke Bruggeman, Melania en Vrouwen van Nu openen de fotoreportage en vertellen over de wordingsgeschiedenis. Vervolgens vertelt Anki Dunnewind het verhaal van vier krachtige vrouwen, zoals verwoord in haar boek ‘Onbereikbaar’. De verhalenavond is in het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De programmering ziet er als volgt uit:
19.30 uur: Inloop
20.00 uur: Opening Anke Bruggeman en Ceciel Bruin (bestuurslid van Melania) en Vrouwen van Nu
20.10 uur: Ceciel vertelt over het ontstaan en de realisatie van het project
20.45 uur: Rondgang fotoreportage en bijbehorende verhalen
21.00 uur: Anki Dunnewind vertelt over vier overwinningsverhalen die zij in haar boek ‘Onbereikbaar’ heeft opgenomen
21.30 uur: Afsluiting en napraten onder het genot van een drankje

Lees ook

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial) OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.