Home / / Veel activiteiten op Dag van de Mantelzorg Dalfsen

Veel activiteiten op Dag van de Mantelzorg Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen donderdag en vrijdag werden in het Roode Hert in Ankum diverse activiteiten gehouden tijdens de Dag van de Mantelzorgers. Ilja Bomers en Janny Velthuis van team Saam Welzijn Dalfsen konden veel mantelzorgers welkom heten. In het verleden waren er activiteiten op diverse locaties, deze zijn nu samengevoegd tot één. Er is ook een avond in theater de Stoomfabriek aan toegevoegd omdat er mantelzorgers zijn die overdag werken.

Wethouder Jan Uitslag sprak in het openingswoord zijn dank en waardering uit voor al die mantelzorgers die zich inzetten voor de medemens: “Mantelzorgers zijn onmisbaar. Zonder jullie is de zorg in Nederland onbetaalbaar.” Bij het handopsteken zag hij dat er ook veel nieuwe mantelzorgers aanwezig waren. “Daar ben ik blij om.”

Hij deed ook een oproep: “Ken je mantelzorgers in je omgeving, schroom dan niet om hen mee te nemen. Zij verdienen het om ook eens verwend te worden. Ga vooral ook in gesprek met elkaar en geniet van al het heerlijke op tafel. Hij riep mantelzorgers ook op zich te melden voor de mantelzorg waarderingscheque. De gemeente stelt ook dit jaar weer een bedrag ter beschikking. als waardering voor al het werk dat een mantelzorger doet.

Diverse activiteiten
De diverse activiteiten die georganiseerd werden zijn bedoeld voor mantelzorgers die bijvoorbeeld hun partner, kind, buurman of ander iemand verzorgen. Er kon ook dit jaar gekozen worden uit verschillende activiteiten. Het geheel werd mogelijk gemaakt door de gemeente Dalfsen, de werkgroepen Mantelzorg Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Zorgspectrum Het Zand, locatie Nieuwleusen, Zorgcentrum Rosengaerde, ZGR Brugstede in Lemelerveld en het mantelzorgteam van Saam Welzijn Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.