Home / Nieuwleusen / USV ruim voorbij Olyphia

USV ruim voorbij Olyphia

NIEUWLEUSEN – USV heeft de uitwedstrijd tegen Olyphia afgelopen zondag met 1-5 gewonnen. De ploeg heeft hierdoor de aansluiting met de middenmoot in de 3e klasse D gevonden.

Op sportpark Spokedam in Noordwolde begonnen beide defensies uiterst onrustig aan de wedstrijd. USV opende direct na de aftrap het kansenfeest met een inzet van Stefan Boers. Naamgenoot Damiën Boers was even later wel trefzeker. Maar dan voor de thuisploeg. Hij werd op randje zestien vrijgespeeld en op zijn lage en zuivere inzet was doelman Martijn Scheper kansloos (1-0). De beste kansen bleven voor USV. Ron Meijerink kwam een teenlengte tekort voor de gelijkmaker en Stefan Boers testte de vuisten van doelman Jacco Groenink.

Aan de andere kant bleef de thuisploeg dreigend. Vooral door een rij aan vrije trappen. USV kwam na 23 minuten langszij. Weer Stefan Boers zette Leon Kooiker kansrijk voor het doel. Zijn inzet werd van de lijn gehaald, maar de overtreding van Groenink werd alsnog bestraft. Sander Schaeffer schoot raak vanaf de stip (1-1). Tien minuten later stond USV ineens op voorsprong. De vrije trap van Thijmen Stegeman vanaf de zijlijn werd door niemand aangeraakt en paste precies in de lange hoek. USV overleefde eerst nog een strafschop nadat Dennis van der Veen een fractie te laat was met zijn tackle. Damiën Boers schoot de buitenkans ruim over de kruising.

Na de hervatting kreeg USV steeds meer controle. Ron Meijerink, Leon Kooiker en Max Schaeffer doken kansrijk op voor het doel van de Friezen, die met weinig raffinement, maar met veel inzet probeerden het tij te keren. In de 51e minuut nam USV verder afstand. De steekpass van Stan Scholten was van grote schoonheid. Schaeffer kwam goed uit de kluts met keeper Groenink en zag de bal over de lijn rollen (1-3). Olyphia weigerde te capituleren en bleef zoeken naar de aansluiting.

Tot vijf minuten voor tijd. Toen werd de doorgebroken Meijerink onderuit gehaald en kreeg USV een strafschop. Specialist Schaeffer klaarde ook dit klusje met veel precisie (1-4). Met de klok al op negentig sneed USV voor de zoveelste keer door de Olyphia defensie. Meijerink had oog voor Rémon van der Kolk, die voor het slotakkoord zorgde (1-5). Zo deed USV met het vrije beker-/ inhaalweekend in het vooruitzicht uitstekende zaken op de ranglijst.

Foto: Peter Meijerink

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.