Home / Uncategorized / Uit Hei en Dennen: Over onrust, maar ook geluk

Uit Hei en Dennen: Over onrust, maar ook geluk

Vanmorgen haalde ik mijn nieuwe rijbewijs bij het gemeentehuis op. Een kostbaar bezit en zeker niet ‘zomaar’ verkregen. Zeven zenuwslopende maanden gingen hieraan vooraf. Maar goed, ik ben weer vijf jaar voorzien van een geldig rijvaardigheidsbewijs. Vanmorgen heb ik dit heuglijke feit kunnen vieren met mijn mede Zonneclub dames. Ik was intussen ook nog jarig geweest, dus alle redenen om dit heuglijke feit met een heildrankje op te vrolijken. De winterkleding zit in de kasten, de laarsjes dito, dus kom maar op met de herfststormen. Hoewel, dan vliegen ook die schitterend gekleurde bladeren van de bomen. Bij ons bloeien nog roosjes en een eigenaardig soort herfstbloemen staan nu pas in bloei. De hele zomer heb ik me afgevraagd wat er ooit uit die knoppen zou komen, het zijn lange stengels met nu, eind oktober, gele en donkerrode bloempjes. De begonia’s weten niet van ophouden en voor ons huis staan twee hoge ronde bakken met enthousiast bloeiende “geen idee” bloempjes. Of ik enig verstand van planten en bloemen heb? I rest my case. En volgend jaar (D.V. ik ben tenslotte al 75) verbaas ik me weer wat er hier allemaal uit de grond schiet.
Wat een item hebben we in Nederland, cq de wereld te pakken hè. Stikstof problemen dus. Een dreinerig jong kind kreeg het voor elkaar de hele wereld gek te maken met haar klimaat jammerklacht. Boeren kunnen het wel schudden, de bouw krijgt een enorme knauw en autobezitters moeten voortaan elektrisch of helemaal niet meer rijden. Ik ga uit van een helder verstand bij minister-president Rutte en zijn regering. Onze boeren demonstreerden door tuffend met hun traktoren naar het Provinciehuis te rijden. Mensen die al jaren op een huis wachten worden radeloos, want ook de bouwwereld wordt onder de loep genomen, wegenaanleg wordt opgeschort, veestapels ingekort, enzovoort. Bent u ook zo benieuwd hoe wereldleiders hiermee om zullen gaan? Hebben knappe koppen in deze wereld dan al die tijd zitten suffen?
De poolkappen smelten, dat water moet ergens heen en komt dus in rivieren en zeeën terecht. Waar we vroeger Hansje Brinker hadden, die de dijk met z’n vinger dichthield, is er nu ons watermanagement icoon Willem Alexander, onze koning.  Met die baard lijkt hij een koene Viking, een ware redder des Vaderlands. Gelukkig legt mijn wijze viking verloofde me geduldig en in logische bewoordingen dit wereldprobleem uit. Of ik dat zal onthouden?
Antoinette

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.