Home / / Uit Hei en Dennen Bioscoopbezoek

Uit Hei en Dennen Bioscoopbezoek

Vorige week trakteerde mijn oudste dochter mij op een diner en een bioscoopbezoek. Ik was tenslotte jarig geweest en dat moest nu nog eens extra gevierd worden. Wij zouden elkaar in Zwolle ontmoeten voor de bioscoop Pathé aan de Pannekoekendijk. Aha, dan zou ik mijn auto parkeren in de Q parkgarage bij Media Markt. O, daar rijd je zo fijn en ruim naar binnen. Dus niet…….Zou ik onthouden in welke spelonken ik mijn auto parkeerde? Dit keer telde ik de trappen, zodat ik daar niet om 12 uur ‘s nachts liep te dwalen. Verheugd begroetten wij elkaar, waarna dochter bij een zuil per bankpasje de kaartjes en zitplaatsen bestelde voor de film DOWNTON ABBEY. Een giga bioscoop, echt ongelooflijk groot, overzichtelijk en heel ruim. Eerst lekker eten bij restaurant Humphreys op de Melkmarkt. Enorme drukte in de fluweel rood antiek ingerichte zaak. Je waant je in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Er was nog één tafeltje beschikbaar, wij boften dus. De tijd drong, dus na het dessert snel naar Pathé. Gelukkig ben ik bijzonder goed ter been, want dochter nam zevenmijl stappen. Keurend bekeek zij mijn snelle tred, ik mocht dan wel eens een woord vergeten, mijn ledematen konden haar prima bijhouden.

Of ik versnaperingen wenste tijdens de film. Na ons copieuze maal? Ik dacht het niet! Dochter liep de rijen af en constateerde dat ze in plaats van de laatste rij de eerste had ingegeven bij de zuil. Of ik het erg vond met nekkramp te zitten. Moest ik dat bevestigen? Ik veinsde een gewaardeerde zucht van opluchting. Nu zou ik de film NOG beter kunnen bekijken. En dat is dus niet zo hè. Dat weet iedereen die ooit vooraan tegen een beeld van immense lengte en breedte aankeek. Ik zette mijn gezicht in de ‘geamuseerde blik’ en probeerde de grote hoofden en lichamen in proportie te krijgen. Het geluid en de ondertiteling waren oké, nu nog even overzicht in de wirwar aan grote beelden van de acteurs/actrices zien te krijgen. Hoofdthema bleek het het bezoek van het engelse koningspaar aan het grafelijke kasteel. En wat up- en downstairs allemaal te regelen valt. Prachtige film, een aanrader.

Dochter liep mee naar mijn auto, die ik zonder enig speurwerk vond. Ik zou haar naar haar auto rijden in de bioscoop parkeergarage. Dat was voor dochter nog even een dingetje. Ik reed te hard en trok te snel op.

Antoinette

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.