Home / / Themamaand ‘Nederland Leest’ over duurzaamheid in de Bibliotheek

Themamaand ‘Nederland Leest’ over duurzaamheid in de Bibliotheek

OMMEN – In november staat de Bibliotheek in het teken van het thema Duurzaamheid: klimaatverandering, milieu, natuur en bewust leven. Hoe behouden we onze aarde voor de generaties na ons? Een maand vol inspiratie, informatie en verhalen.

In november 2019 krijgt elke bezoeker van de Bibliotheek, lid of niet, een gratis geschenkboek met stukken en verhalen van Jan Wolkers over de natuur. En komende week is er in de Bibliotheek een interessante workshop over een onderwerp dat ons allemaal aangaat. Wat moeten we doen als we ook in 2050 droge voeten willen hebben? Klimaatverandering en duurzaam leven zijn nog nooit zo actueel geweest als nu. Jan Hermen Kat van Waterschap Vechtstromen houdt een lezing over klimaat en duurzaamheid.

In het dagelijks werk van het Waterschap Vechtstromen zijn de gevolgen van klimaatverandering telkens zichtbaar. Verdroging, wateroverlast en waterkwaliteit komen dagelijks aan de orde. In zijn lezing vertelt Jan Hermen Kat hoe het Waterschap op die problematiek inspeelt. Welke oplossingen zijn voorhanden en hoe kunnen we werken aan een meer duurzame manier om met deze problemen om te gaan? Wat kunnen overheid en samenleving bijdragen om klimaatverandering te stoppen? En wat kunt u zelf doen? Verschillende vormen van energieopwekking, het vraagstuk van biodiversiteit en het streven naar een circulaire economie zijn daarin belangrijke thema’s. Goede voorbeelden zijn wereldwijd te vinden, en zo ook dicht bij huis; in de waterhuishouding in het Vechtdal, bij de rioolwaterzuivering, et cetera.

De lezing is op donderdagavond 28 november vanaf 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen. De toegang is gratis; er is plek voor 40 toehoorders. Om de lezing bij te wonen, moet men reserveren via de site van de Bibliotheek.

 

Lees ook

Inloopspreekuur OV in de Overkant

DALFSEN – Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.