Home / / Terwolde walst over Vilsteren in openingsfase

Terwolde walst over Vilsteren in openingsfase

TERWOLDE – VV Vilsteren stak zondag alweer de machtige IJssel over, om in het dorpje Terwolde de strijd aan te gaan met de lokale voetbaltrots. Beide clubs spelen in de marge van klasse 5F, maar er is ook nog zoiets als sportieve eer. Komt bij dat je geen uur in de auto zit om je als een mak lam naar de slachtbank te laten leiden. Gas op de plank dus, zowel in de auto richting Terwolde, als op het hoofdveld van De Woldermarck.

Gas op de plank heen en gas op de plank terug. Helaas werd het gas in de wedstrijd te laat geopend door de formatie van trainer Dik Runherd. “We zijn overdonderd in het begin van de wedstrijd. De geblesseerde Henri Tuin zei na een half uurtje ballen: als het maar geen 10-0 wordt. Nee, nee, zo ver kwam het gelukkig niet. Na rust hebben we ons goed hersteld en konden eindelijk partij bieden. Maar het slechte begin brak ons op, hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat over de hele wedstrijd gezien de overwinning van hun terecht is.”

Jelmer Bellert en Sem Gerritsen zijn succesvol namens de thuisclub en op het halve uur stelde Thomas Leurink Vilsteren voor een megaprobleem. “Onze tegenstander was fysiek sterker en had een goede as. Toch kwamen we terug in de wedstrijd door Justus von Martels, terwijl Jelle Niens de aansluitingstreffer op de schoen had. Het bleef bij 3-1. Nou ja, die uitwedstrijd hebben we in ieder geval gehad”, relativeerde Runherd de nederlaag.

Stand 5F: IJsselstreek 9-23, Sallandia 9-21, Raalte 9-19, Emst 8-18, Epse 9-17, CCW ’16 9-15, UD 9-14, Mariënheem 9-13, CCW ’16 8-12, Wesepe 9-11, Terwolde 8-7, V en L 9-6 (13-29), Vilsteren 9-6 (14-32), Wissel 8-3 en Go Ahead 8-1.

Vilsteren krijgt zondag Wissel op bezoek. Op de Molenesch klinkt het eerste fluitsignaal om 14.00 uur.

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.