Home / Uncategorized / SVVN kan ‘renpaarden’ De Lange en Simons niet beteugelen

SVVN kan ‘renpaarden’ De Lange en Simons niet beteugelen

OMMEN – Op basis van cijfers ben je geneigd te denken dat we met een saaie ploeg van doen hebben, dat catenacciovoetbal speelt. Zwaar leunend op de verdediging. Van de zeven duels eindigden er vijf in een remise. Weinig goals voor, maar ook bar weinig tegen. Over SVVN hebben we het. Volharding Nijverdal leed pas in het zevende competitieduel een nederlaag op. Bergentheim was met 4-2 te sterk. OZC kreeg op het vertrouwde Westbroek te maken met op papier een taaie, stugge tegenstander. En, niet te vergeten, de wedstrijd in de wedstrijd, die tussen Gerben Koppelman, materiaalman en het geweten van OZC en zijn oud-klasgenoot David Stokvis, de trouwe dienaar van de eerste selectie van SVVN. Wie heeft na afloop de lach gebeiteld om de lippen en wie heeft de smoor in?

Het was Koppelman die een lange neus kon trekken. Zijn club OZC won met duidelijke cijfers, 6-3. Maffe wedstrijd weer. O nee, begrijp me goed, de zege was terecht, dik- en dikverdiend, maar een half uur lang keek de thuisaanhang naar strandvoetbal. Met een strandbal. Althans daar leek het op. Zelfs het veld had wat weg van een strand. De meeuwen hadden er voorafgaand aan de match beslag op gelegd en voelden zich zichtbaar senang. OZC moest er aan wennen. SVVN ook, maar de ploeg van Julian op den Dries had een meevallertje. Al na vijf minuten had Melvin Morsink de Nijverdallers op voorsprong gezet. De thuisploeg deed pas na een half uurtje mee. De backs Ronald van den Berg en Alwin Zigterman hadden plots geen vat meer op de ‘renpaarden’ Jesse de Lange en Tom Simons. De vleugelverdedigers werden hopeloos in de stek gelaten door het centrale duo Martijn ter Steege en Robin de Jong, die klaarblijkelijk nog nooit hadden gehoord van rugdekking.

Simons brak door en hield het overzicht. De Lange mocht binnen tikken. Even later zet Yannick Hekman met een pass dwars door het groene hart Niel Koggel vrij voor doelman Patriz Loohuis. Schuivertje en 2-1. Loohuis is radeloos en maakt machteloze armgebaren, of ie wil zeggen, ‘ik kan ‘t ook niet alleen’. Defensief geklungel. Als Nick Runhert doorbreekt en uithaalt lijkt het aluminium redding te brengen, maar via de Nijverdalse sluitpost valt de bal voor De Lange, 3-1. Of je in een aflevering van Peppie & Kokkie of FC Knudde zat. Direct na de thee raakt Simons de paal. Maar dan. Geen 4-1, maar 3-2, als Martijn Deuten onnodig instapt en Frank Bolink geraffineerd wegdraait. De bal belandt snoeihard in het zijnet. De binnenkant welteverstaan. SVVN gelooft er weer in en zoekt de aanval. O jee, als dat maar goed gaat. De supporters van de thuisclub krijgen weer lucht als Rick-Jan de Groot Simons op pad stuurt. Die laat de ongelukkige Loohuis opnieuw vissen, 4-2. Pfff, opluchting. Of toch niet. Als Deuten de bal ongelukkig op de hand krijgt gaat de bal op de stip. Teun Bakhuis stuurt Bennemeer de verkeerde kant op en geeft Volharding weer hoop. Die hoop wordt kapotgeslagen door De Groot, al ligt de verantwoording voor de 5-3 voor driekwart bij De Lange. Die dolt, dartelt en slingert zich langs drie groene etalagepoppen of was ie Lionel Messi zelf en legt het leer op een presenteerblaadje bij De Groot. De kans is zo eenvoudig dat De Groot zich nog bijna verslikt, maar de paal is genadig. Als in blessuretijd Harm-Jan Tip naar de grond wordt getrokken mag De Groot vanaf de beruchte stip de score opkrikken naar 6-3.

Na een weekje rust speelt OZC zaterdag 23 november om half drie in en tegen Bruchterveld.

Stand 3D: De Esch 8-18, Hellendoorn 8-17 (18-12), OZC 8-17 (19-14), Bergentheim 8-16, ON 8-15, Wilhelminaschool 8-14, Mariënberg 8-11, ASV ’56 8-8 (22-23), SVVN 8-8 (13-17), AJC ’96 8-8 (18-22), Kloosterhaar 8-7, Voorwaarts 8-6 (10-14), Bruchterveld 8-6 (14-20) en DES 8-6 (8-16).

Lees ook

WijZ zet de bloemetjes buiten in Ommen-Zuid

WijZ welzijn ontmoet graag de inwoners van Ommen. De opbouwwerkers starten daarom met het wijkproject …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.