Home / Dalfsen / SV Dalfsen en trainer Jacob Grooten eens over nieuw langdurig contract

SV Dalfsen en trainer Jacob Grooten eens over nieuw langdurig contract

DALFSEN – Jacob Grooten blijft de komende jaren als hoofdtrainer verbonden aan SV Dalfsen. De oefenmeester zet binnenkort zijn handtekening onder een contract tot medio 2023. Beide partijen zijn zeer te spreken over de samenwerking en kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst.

De nieuwe overeenkomst is onder voorbehoud dat Grooten wordt toegelaten tot de cursus UEFA A, voorheen Trainer-Coach I. Hij heeft zich aangemeld om deze cursus te volgen tijdens het seizoen 2020/2021, over enkele maanden wordt duidelijk of hij hier daadwerkelijk aan kan deelnemen.

Sinds de zomer van 2016 staat Grooten aan het roer bij het vlaggenschip van SV Dalfsen. In de jaren daarvoor was hij bij de vereniging actief als assistent-trainer van het eerste elftal en had hij het beloftenelftal onder zijn hoede.

De eerste klus van Grooten als hoofdtrainer verloopt zeer succesvol. Onder zijn leiding werd Dalfsen 1 kampioen in de Vierde klasse (2017), de Derde klasse (2018) én de Tweede klasse (2019). Momenteel ligt Grooten, in zijn vierde seizoen als hoofdtrainer, op koers om zich met zijn ploeg te handhaven in de Eerste klasse.

Langdurige overeenkomst
Met deze langdurige overeenkomst spreken SV Dalfsen en Grooten nadrukkelijk het vertrouwen uit in elkaar en de toekomst. Wim van der Vegt, bestuurslid voetbalzaken: “Jacob heeft de afgelopen jaren bewezen de juiste hoofdtrainer te zijn voor onze club. Er is veel gebeurd met de vereniging, mede door de bijzondere prestaties van het eerste elftal.”

Grooten reageert op de website van SV Dalfsen: “Ik ben blij dat we het eens zijn geworden over een nieuw contract. Dat we voor langere tijd aan elkaar verbonden zijn geeft aan dat de club, maar ook de spelersselectie vertrouwen in mij heeft. Dat voelt ontzettend goed. (..) Ik werk met heel veel plezier met deze groep jongens. We weten wat we aan elkaar hebben, de groep traint hard, wil zich graag verbeteren en het zijn stuk voor stuk goeie kerels.”

Foto: Kristian Giesen Fotografie

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.