Home / / Stichting Wereldlichtjesdag Ommen

Stichting Wereldlichtjesdag Ommen

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist

OMMEN – Op 8 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd, gaat er om 19.00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. In Ommen vindt dit jaar voor de derde keer Wereldlichtjesdag plaats, buiten aan de vijver bij de Jeroen Boschstraat in de wijk Alteveer.

Lichtbootjes

Stichting Wereldlichtjesdag Ommen is een initiatief van Ommer ouders van een overleden kind en werd in 2017 opgericht. Zij worden gesteund door vele vrijwilligers en donaties/sponsoring van particulieren en bedrijven die Wereldlichtjesdag een warm hart toedragen. Hierdoor kunnen de lichtbootjes kosteloos uitgereikt worden aan een ieder die een kind wil herdenken. Op de avond zelf kan er worden gedoneerd in de giften bus bij de ingang maar ook op de website zit een donatieknop om deze stichting te steunen.

Kaarsje branden

“De bijeenkomst start om 18.15 uur met ontvangst en uitreiking van de lichtbootjes”, aldus Jeannet Veurink namens de organisatie. “Er is gelegenheid om de lichtbootjes met een tekst, bloem of (koos)naam van het kind te personaliseren. Wie een kaars wil branden voor een overleden kind, is welkom. Dit geldt voor een ieder die zich met een overleden kind verbonden voelt, kort geleden of decennia terug. Iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden, voor elk kind dat gemist wordt, door een miskraam, stil geboren kinderen of als het kind op latere leeftijd is overleden. Wanneer men verzekerd wil zijn van een bootje, is het raadzaam vooraf aan te melden, ook als we de (koos)naam van het kind mogen benoemen, kan dit per e-mail doorgegeven worden.”

Precious Child

“Om 18.30 uur openen we de herdenkingsbijeenkomst met enkele woorden en met zang van de drie keer twee zingende zussen van MuSis, muzikaal begeleid op de piano door Henk Ruiter en gitarist Maarten Sloot. De bedoeling is dat om 19.00 uur alle lichtbootjes ontstoken zijn en ze te water kunnen gaan, terwijl het speciaal voor Wereldlichtjesdag gecomponeerde lied ‘Precious Child’ te horen is”, vult Timo Pot aan. “Na afloop is er gelegenheid om een warme consumptie te nuttigen en na te praten. Tegen 19.30 uur sluiten we de bijeenkomst af.”

Voor meer informatie of aanmelding van het kind (uiterste inschrijfdatum 4 december ) mail naar: info@wereldlichtjesdagommen.nl of kijk op: www.wereldlichtjesdagommen.nl. Indien er door extreme weersomstandigheden uitgeweken moet worden naar een binnenlocatie, wordt dit via social media en de website bekend gemaakt.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.