Home / / Start jubileumjaar PCB De Regenboog in Lemelerveld

Start jubileumjaar PCB De Regenboog in Lemelerveld

LEMELERVELD – Vrijdagmorgen 1 november, gaf burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen het startsein voor de viering van het honderd jarig bestaan van PCB de Regenboog in Lemelerveld. Zij deed dit door samen met directeur Peter Smit, de rode loper te betreden en met één van de leerlingen het lint door te knippen.

“1 November 2019 bestaat De Regenboog 100 jaar en dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan”, zei Smit. Hij refereerde aan het feit dat de school op een veiling in Hoogeveen werd gekocht voor 3000 gulden. De bakstenen, de balken, de pannen, de kozijnen etc. werden destijds met een trekschuit via het Overijsselse kanaal, naar Lemelerveld gebracht. De drie lokalen tellende school werd op 1 november 1919 geopend. Burgemeester van Lente feliciteerde de schoolleiding en de kinderen met dit jubileum en vooral ook met de prachtige ruime locatie. Alle leerlingen en leerkrachten hadden zich voor het feest prachtig uitgedost in kleding uit de Ot en Sientijd. Zo konden ze ervaren hoe het was om 100 jaar geleden leerling van de Regenboog te zijn.

Het motto van het feest was: ‘Om de honderd dagen feest’. Het schooljaar 2019/2020 wordt voor de leerlingen, leerkrachten, ouders en andere betrokkenen een bijzonder jaar. Het hele schooljaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het begon afgelopen zaterdag met een reünie voor iedereen die op deze school heeft gezeten of er heeft gewerkt. Veel oud-leerlingen en leerkrachten waren aanwezig voor een weerzien met vroegere klasgenoten of collega’s. Verder heeft de school in april een fancy fair gepland en volgt er in de laatste schoolweek een afsluitende activiteit.

Kleine dorpsschool

De Regenboog is een kleine dorpsschool die wordt bestuurd door stichting Floreant de Triangel uit Witharen. Het schoolbestuur is gevormd vanuit een fusie met de verenigingen voor protestants-christelijke basisonderwijs in de gemeenten Dalfsen en Ommen, waar tien scholen onder vallen. Voorheen heette de school ‘Christelijke Nationale School Lemelerveld’. In 1986 werd het een basisschool met kleuters erbij en kreeg het de naam ‘De Regenboog’. Door de jaren heen werden er een aantal lokalen bijgebouwd. De school heeft circa honderd leerlingen en beschikt over voor-en naschoolse opvang. Er zijn verregaande plannen omtrent de aanleg van een groen schoolplein. De helft van de tegels gaat eruit en er komt veel groen met bloemen, bommen, planten en struiken.

 

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.