Home / / Start bouw 21 appartementen Rosengaerde

Start bouw 21 appartementen Rosengaerde

DALFSEN – Aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen is bouwbedrijf Bongers in opdracht van Woonstichting VechtHorst afgelopen week officieel begonnen met de bouw van 21 zorggeschikte appartementen. Bewoonster mevrouw Boerdijk-van Keeken, directeur Esther Liefers van zorgcentrum Rosengaerde, wethouder Schuurman en directeur Waarsing van Woonstichting VechtHorst, onthulden het bouwbord.

De appartementen komen op de zogenoemde Pniël-locatie. Ze worden door Rosengaerde verhuurd aan ouderen in de gemeente Dalfsen met behoefte aan ondersteuning op het gebied van zorg of welzijn. De woningen zijn naar verwachting in het najaar van 2020 klaar. De appartementen zijn gasloos en alles in huis werkt op elektriciteit. Ook de verwarming en de koeling, waarvoor elk appartement een eigen luchtwarmtepomp krijgt. Verder komen er zonnepanelen op het dak, die een deel van de nodige elektriciteit leveren.

Betaalbaar voor mensen met recht op huurtoeslag

“Met deze appartementen helpen we de toekomstige bewoners van Rosengaerde aan zorggeschikte nieuwe woningen. Bovendien komen de woningen op een prachtige locatie dichtbij Rosengaerde en vlakbij allerlei voorzieningen”, zegt Robert Waarsing, directeur van Woonstichting VechtHorst. “Daarbij zijn ze ook betaalbaar voor mensen met recht op huurtoeslag.”

Een prachtige locatie

Wethouder Schuurman sluit zich aan bij deze woorden. “Uit onderzoek blijkt dat in de gemeente Dalfsen het aantal tachtigjarigen over tien jaar met zestig procent zal stijgen. Hetzelfde onderzoek toont aan dat deze groep mensen op den duur graag zo dicht mogelijk bij voorzieningen wil wonen. Deze appartementen worden gebouwd tussen de winkels en Trefkoele+ in. Een prachtige locatie voor inwoners die wellicht wat minder goed ter been zijn.”

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

“Ons doel is niet om jaren aan het leven toe te voegen, maar leven aan de jaren. Passende levensbestendige woonruimte is daarvoor heel belangrijk. Hierin dragen wij een gezamenlijke verantwoordelijkheid met de gemeente en Woonstichting VechtHorst”, aldus bestuurder Esther Liefers. Directeur Gert van Marle van bouwbedrijf Bongers is blij nu eindelijk aan de slag te kunnen. “De intentieverklaring tussen woonstichting VechtHorst en wzc Rosengaerde werd in 2001 al getekend. Als er niet te veel stikstof vanuit het buitenland overwaait, is de planning van oplevering eind 2020”, grapt van Marle.

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.