Home / / Speuren naar Sporen met de boswachter

Speuren naar Sporen met de boswachter

OMMEN – De Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek houdt, zoals elk jaar, de excursie Speuren naar Sporen. Dit keer is dat op zaterdag 23 november. Iedereen kan, onder begeleiding van boswachter Arend Spijker, op zoek naar dierensporen. Hij neemt mensen mee naar de vaak verborgen sporen van dierlijke activiteiten – en daar zijn er meer van dan menigeen denkt! Latrines van dassen, konijnenkeutels, vraat van een specht om bij insecten te kunnen komen, het skelet van een door een roofvogel gedode duif en natuurlijk de sporen van pootjes in het zand. Van een ree? Een bunzing? Een haas? Boswachter Arend geeft uitleg. Een tocht vol verrassingen, ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Stevig schoeisel en warme kleding is aanbevolen. De start is om 14.00 uur op de splitsing Beerzerwerg/Junnerweg in Ommen. Opgave is niet nodig. Deelname is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 2 euro met een maximum van 5 euro per gezin.

www.vechtstreeknatuur.nl

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.