Home / / Sopraan Ivette van Laar zingt Schumann in Dalfsen

Sopraan Ivette van Laar zingt Schumann in Dalfsen

DALFSEN – Op uitnodiging van Cultureel Café Dalfsen voert sopraan Ivette van Laar de liederencyclus Frauenliebe und Leben van Robert Schumann uit op zondagmiddag 17 november 2019 om 15.00 uur in de Grote Kerk te Dalfsen. Op het programma staan daarnaast enkele liederen van Bertha Frensel Wegener-Koopman, Cécile Chaminade en Luciano Berio. Ivette van Laar wordt begeleid door Ellen Lutz op de vleugel.

Frauenliebe und Leben is een gedichtencyclus van Adelbert von Chamisso in 1830. De gedichten beschrijven het verloop van de liefde van de vrouw voor haar man, vanuit haar gezichtspunt, vanaf de eerste ontmoeting, tot het huwelijk, tot zijn dood en daarna. Een selectie van de gedichten is door diverse componisten op muziek gezet, waarvan de versie van Robert Schuman (zijn opus 42) het meest bekend is.

Ivette van Laar is een eigenzinnige zangeres met een grote voorliefde voor onbekend en avontuurlijk repertoire. In 2017 was ze ook al eens in Dalfsen Toen trad ze tijdens Kunst om Dalfsen samen met cellist Jeroen den Herder op bij de fototentoonstelling Heimat van Ellen Korth.

De kerk is open om 14.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 13 euro en zijn verkrijgbaar via www.cultureelcafedalfsen.nl of bij de Read Shop en de Primera in Dalfsen. De toegangsprijs op de dag zelf bedraagt 15 euro.

Lees ook

Vanya winnaar voorleeswedstrijd OBS Heidepark in Lemelerveld

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdagmorgen werd in Kindcentrum Heidepark in Lemelerveld de voorleeswedstrijd voor bassischolieren gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.