Home / / ‘Sommige stranden behoren tot de mooiste in de wereld’

‘Sommige stranden behoren tot de mooiste in de wereld’

Groeten uit…… Australië

Bastiaan Blikman vertrok een aantal jaren geleden vanuit Ommen naar Australië om te gaan backpacken. Nu woont hij er definitief met zijn vrouw en zoon. We vroegen hem in het kader van deze rubriek naar zijn ervaringen.

Sinds wanneer woon je in Australië?
Ik woon sinds eind 2015 in Australia met mijn vrouw Chantalle en onze zoon Eli.

Wat was de reden dat je naar Australië vertrok?
Ik ben in de eerste instantie naar Australie gekomen om te gaan backpacken. Mijn plan was om door heel Australië rond te reizen, maar ik ben niet verder gekomen dan de plek waar ik begonnen ben: Perth. In Perth werkte ik tijdelijk in een bowlingbaan en op een avond liep mijn huidige vrouw Chantalle de bowlingbaan binnen. Het was liefde op het eerste gezicht en sindsdien zijn we onafscheidelijk.

Omdat ik een tijdelijk visum had moest ik het land verlaten na een jaar. Chantalle besloot met mij mee te gaan en samen hebben we een half jaar rondgereist in Nieuw-Zeeland en zes weken door Zuid Afrika (Chantalle komt hier oorspronkelijk vandaan). Daarna zijn we naar Nederland gegaan en woonden we een jaar in Ommen. Hierna reisden we samen naar Thailand en zijn hier in het bijzijn van ongeveer 30 familieleden en vrienden getrouwd. Daarna hebben we samen vier maanden op een eiland in Maleisie gewoond en eind 2015, toen mijn permanente visum was goedgekeurd zijn we terug naar Perth gegaan, waar we nu nog steeds wonen.

Heeft het tijd gekost om te wennen?
Toen ik me permanent vestigde in Perth heeft het me zeker wat tijd gekost om te wennen. Vooral omdat ik al mijn familie en vrienden achterliet, miste ik Nederland veel in het begin. Het kost veel tijd en moeite om opnieuw te beginnen en een sociaal netwerk op te bouwen. Nu vier jaar later ben ik meer gewend aan het wonen en aan het leven in Australië. Ik heb een groep vrienden waar ik regelmatig mee afspreek en Chantalle en ik hebben veel gezamenlijke vrienden, die nu ook kinderen hebben. Verder speel ik voetbal (buiten en zaalvoetbal) en ik heb een vaste baan bij een lokale overheid, ongeveer een half uur van het stadscentrum van Perth.

Wat zijn mooie momenten, die in Ommen ondenkbaar zouden zijn?
Een van de goede dingen van het wonen in Perth is dat het voor het grootste deel van jaar mooi weer is. We hebben hier zo’n acht a negen maanden van het jaar lekker zonnig weer, terwijl het in Nederland maar twee of drie maanden zomers is. Verder is het heerlijk om dichtbij het strand te wonen. We hebben hier in Perth ontzettend veel stranden en sommige behoren tot de mooiste stranden in de wereld.

Mis je Ommen? En wie of wat mis je?
Ik mis Ommen zeker. Ik mis natuurlijk mijn familie en vrienden die allemaal nog in Nederland wonen. Ik mis ook de gemoedelijkheid in Ommen. Iedereen groet elkaar op straat en kent elkaar. Dat is hier in Perth wel anders, vanwege de grootte van de stad. Verder is Ommen ook heel groen en je kunt er geweldig wandelen en fietsen. Hier in Perth is toch allemaal wat droger en zie je weinig bossen.

Kwam of kom je regelmatig terug?
De laatste keer dat wij in Ommen waren was afgelopen zomer (juli 2019). We proberen elk jaar terug te gaan om mijn familie en vrienden te bezoeken.
Hebben familieleden en/of vrienden je daar opgezocht?

Ik heb zeker bezoek gekregen hier in Perth. Mijn vader en moeder zijn beide meerdere keren op bezoek gekomen. Verder zijn ook een aantal van mijn vrienden naar Perth gekomen toen ze aan het rondreizen waren in Australië.

Ben je daar werkzaam?
Ik werk hier in Australie voor de City of Wanneroo. Dit is een lokale overheid hier in Perth met meer dan 200.000 inwoners. Ik werk als een Corporate Planner. Dit houdt in dat ik de ontwikkeling van onze strategische en operationale plannen faciliteer.

Zou je ooit terug naar ‘huis’ komen?
Ik heb nog steeds een hele sterke band met Ommen. Ik ben er geboren en opgegroeid en ik zal het altijd als mijn thuis beschouwen ondanks dat ik hier in Australië woon. En dat zal ook nooit veranderen. Het is mogelijk dat ik ooit weer terugga naar Nederland. Als dat gebeurt dan zou ik nergens anders willen wonen dan in Ommen. Het zal voor mij altijd de beste en de mooiste plek in Nederland zijn.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Krantenkoppen

Wij lezen twee kranten, één om de realiteit in de wereld te ervaren en de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.