Home / / Sinterklaasactie Humanitas in volle gang in Dalfsen

Sinterklaasactie Humanitas in volle gang in Dalfsen

DALFSEN – Kinderen van ouders in de gemeente Dalfsen die moeten rondkomen van een minimuminkomen, ontvangen ook dit jaar weer een Sinterklaascadeautje via Humanitas. De stichting werkt samen met winkeliers en de Protestantse Gemeente in Dalfsen. Vrijwilligers zijn al weken bezig om voor de 130 kinderen iets leuks te kopen.

Het is het tweede jaar dat coördinator Marian Bekedam zich inzet voor de actie, maar het project loopt al jaren en is intussen een traditie op zich geworden. “Dit jaar zijn er 65 gezinnen in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen die moeten rondkomen van een minimuminkomen. Zij krijgen de vraag of zij willen meedoen. Op deze manier willen we ook deze kinderen een moment van blijdschap geven en het gevoel dat er ook aan hen gedacht wordt”, zegt Bekedam.

“Met de verlanglijstjes die ik ontvang, gaan de gemeenteleden van de Protestantse kerk in Dalfsen en Oudleusen op pad om cadeautjes te vinden. Per kind kopen zij iets voor tien tot vijftien euro. Daarnaast vragen we om er een zak pepernoten bij te doen. Hier wordt ruimschoots gehoor aan gegeven.”

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.