Home / tweetpost / Schouwspel met tulpen moet herinneren aan 75 jaar vrijheid

Schouwspel met tulpen moet herinneren aan 75 jaar vrijheid

OMMEN – Op 11 april 2020 is Ommen op de kop af 75 jaar bevrijd van het Duitse juk. Buurtvereniging Rond de Regge. Het Canadese Manitoba regiment kwam via de Hammerweg en het buurtschap Besthmen Ommen binnenrijden en daarmee werd de agressor definitief verjaagd. Niet zo gek dat tientallen jaren later de rotonde werd vernoemd naar de legereenheid uit Canada. Het mag gezien worden als eerbetoon aan de jonge bevrijders, die hun leven hebben geriskeerd of zelfs hebben gegeven voor onze vrijheid.

Toen de commissie ’75 jaar vrijheid’ actief werd heeft buurtvereniging Rond de Regge besloten om hier op gepaste wijze aandacht aan te besteden. Al snel kwam de naam Manitoba naar voren. Aandacht die de Canadese legerdivisie meer dan verdiend heeft. Met het binnen gehengelde geld van de actie van de Rabobank heeft de buurtvereniging een deal  kunnen sluiten met een bollenkweker. Duizenden tulpenbollen zijn aangeschaft.

Die bollen zijn inmiddels gepoot op de rotonde. Als de weergoden willen meewerken ligt op 11 april 2020 de Manitoba rotonde erbij als een kleurrijk en fleurig plaatje waar de Keukenhof verbleekt. “Het is hopen op een prachtig eerbetoon en we kunnen niet wachten tot het voorjaar is”, bevestigt Jan Steen namens de buurtvereniging

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.