Home / Uncategorized / ‘Saturday night’ bevalt OVC ’21 mirakels

‘Saturday night’ bevalt OVC ’21 mirakels

OMMEN – OVC ’21 liet op de galavoorstelling tegen EHS ’85 een zaadpartij tegen rode lantaarndrager Balkbrug volgen en tuimelde snoeihard van de roze wolk. Een eenmalig slippertje, een bananenschil, een offday, misplaatst medelijden, onderschatting, zeg het maar. De revanche voor de formatie van Freek Goeree na de zeperd op De Balk moest komen tegen Bargeres. Op vertrouwd terrein en op de zaterdagavond, een tijdstip dat gezien de resultaten de blauwhemden wel ligt. ‘De rode duivels’ uit Emmen zitten de thuisclub op de hielen en vertrokken een klein half jaartje terug met een driepunter van Westbroek. Er stond dus nog een rekening open.

Kort houden? Oké, rekening vereffend! Wat nou rode duivels, blauwe duivels! Als een tornado sloeg de ploeg van Goeree over de naar lucht happende Emmenaren heen. De zoektocht naar herstel kreeg al na vijf minuutjes ballen vorm. Diepe bal van Leon Mulder, sprintje van Floris Mensinga. Ook doelman Koopman sprint naar het speeltuig, maar Mensinga is eerder. Hoofdknik en met na fraaie boog streelt de Derbystar een fractie later het nylon. Halverwege het eerste bedrijf wordt de voorsprong verdubbeld. Aanvoerder Raymond de Groot heeft Tyron Schokker in zijn nek hijgen en aarzelt. Hoef eronder, of het overlaten aan sluitpost Koopman? Beiden twijfelen, laten elkaar de eer en Schokker profiteert. Een poedeltje welke in het niet valt bij de 3-0. Schokker jaagt Wesley Staal zoveel schrik aan dat deze de bal wil terugspelen op zijn doelman. De verdediger ziet niet dat zijn keeper hem tegemoet komt, geen redden meer aan, gevalletje ‘tikkie trug Jaap’. Komisch, gezien vanuit het perspectief van de thuisclub. Met Schokker is de man van de wedstrijd genoemd. Halverwege al. Schok is ‘on fire’. Dwars door het zenuwcentrum marcheert de centrumspits van OVC ’21 door  en laat de arme Koopman voor de vierde keer vissen. Nou en of! De ‘Saturday Night’ ligt de thuisclub goed op de maag. Op naar de koffie, maar oeps, wat is dit? Jelmer ten Cate scoort vanuit het niets tegen. 4-1, nou ja, als het niet erger wordt. Als Bargeres direct na de hervatting op 4-2 komt, gaan de gedachten van het thuislegioen uit naar Chelsea versus Ajax. Dat rampscenario komt niet aan de hemel. De bezoekers uit Emmen komen niet dichterbij, terwijl de thuisclub hardnekkig verzuimt de voorsprong te vergroten. Maakt niet uit, de blamage in en tegen Balkbrug is uitgewist.

Na een weekje rust speelt OVC ’21 op zondag 24 november uit. In Oosterhesselen is VIOS (O) de te kloppen ploeg. Aftrap: 14.00 uur.

Start opstelling: Scholman; Van Stegeren, Meijerink, De Wit en Haverkort; Ter Burg, Mensinga en Leon Mulder; Legebeke, Schokker en Herbrink.

Stand 4D na de wedstrijd OVC ’21-Bargeres: KSC 7-16, OVC ’21 8-16, Sweel 5-15, Titan 6-14, Gasselternijveen 6-9 (7-9), Bargeres 7-9, VIOS 6-8, Schoonebeek 7-8, Zwartemeerse Boys 6-7, DVC ’59 7-6, Sleen 6-5, DSC ’65 6-5, EHS ’85 5-4 (9-12) en Balkbrug 6-3.

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.