Home / / Samen met de buurt aan de slag met energie

Samen met de buurt aan de slag met energie

OMMEN – Op maandagavond 4 november vindt op camping de Koeksebelt in Ommen de Energiebroedplaats plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die samen met anderen energieprojecten willen opstarten. De organisatie is in handen van lokale energie-initiatieven uit Ommen.

Ommen Energieneutraal is een burgerinitiatief van en voor Ommenaren. Samen met inwoners, lokale organisaties en bedrijven zetten ze stappen naar een energieneutraal Ommen. “De eerste bijeenkomst in oktober was een succes. Die avond hebben we met meer dan vijftig belangstellenden gesproken over de ideeën en wensen die in Ommen leven,” vertelt Gerard Rietman van Duurzaam Vilsteren. Er is vanuit verschillende kernen veel belangstelling voor een collectief zonnepanelenproject en het verduurzamen van het dorp. “Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met projecten, bijvoorbeeld met zonnepanelen op grote daken. Denk dan aan daken van boerderijen of bedrijven.”

Naast een zonnepanelenproject is er veel interesse om samen met de buurt de woningen te verduurzamen en een lokaal initiatief te starten. “Daarom gaan we tijdens de Energiebroedplaats samen met inwoners uit Ommen concrete stappen zetten. Door samenwerking kunnen we meer bereiken en iedereen laten meedelen in de voordelen van verduurzaming. We gaan stappen zetten: van denken naar doen,” aldus Rietman.

Aanmelden, het liefst voor 1 november, kan via info@natuurenmilieuoverijssel.nl. Deelnemers ontvangen dan het programma.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.