Home / / Praat mee over duurzaamheid

Praat mee over duurzaamheid

DALFSEN – In november staat de bibliotheek in het teken van duurzaamheid. Tijdens de jaarlijkse thema maand Nederland Leest kan iedereen meedoen met deze grootste leesclub van Nederland, in de duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Ook de Bibliotheek is een goede plek om dit actuele thema te behandelen.

Bibliotheekgeschenk voor klein en groot

­­­Tijdens Nederland Leest krijgen alle leden én niet-leden de bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.
Nederland Leest Junior, dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis, sluit naadloos op Duurzaamheid aan. De Bibliotheek schenkt dit jaar elke school één pakket gratis. De leesconsulenten komen de boeken introduceren in de groepen. Ook de brugklassen van het Agnietencollege doen mee aan deze landelijke campagne.

 

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.