Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de LPO aan het woord:

De Lokale Partij Ommen staat midden tussen de inwoners, bedrijven en toeristen van Ommen. Het goed onderhouden van de contacten zit in het DNA van onze partij. Regelmatig houden wij een inloopuurtje waarop iedereen van harte welkom is om vragen te stellen, ideeën aan te dragen of gewoon kennis te maken met onze raadsleden. Ook bezoeken we regelmatig bedrijven binnen de gemeente, wonen we vergaderingen van Plaatselijk Belangen bij en komen we op uitnodiging bij inwoners thuis. De LPO vindt dat heel belangrijk en ziet dat ook als een belangrijke meerwaarde voor ons als volksvertegenwoordigers.

De financiën van de gemeente Ommen zijn op orde. Na een aantal zware jaren kunnen we stellen dat Ommen weer financieel gezond is. Dat komt door goed beleid en door een extra bijdrage van inwoners, toeristen, forenzen en bedrijven. Daardoor zullen de lasten voor 2020 alleen met de inflatiecorrectie stijgen. En misschien nog wel belangrijker Ommen kan de komende jaren ook investeren in een goed woonklimaat en in de aantrekkelijkheid van Ommen voor toeristen. Zo gaan we investeren in de Laarakkers. Het is de hoogste tijd dat er een aantal wijken binnen Ommen stevig aangepakt worden op het gebied van infrastructuur, woongenot en energietransitie. Als eerste wijk zal de Laarakkers worden aangepakt. Deze afspraak was al gemaakt binnen het bestuursakkoord.

Ontwikkelen Haven Oost met speciale aandacht voor ouderen, jongeren, sociale huurwoningen en voor starters. In de laatste raadsvergadering heeft de LPO opnieuw speciale aandacht gevraagd voor de starters. Nu de prijzen voor bestaande huizen en voor nieuwbouw zo gigantisch zijn gestegen is het bijna onmogelijk geworden om als starter een woning te bemachtigen. Juist omdat de LPO graag de jeugd de kans willen geven om in Ommen te blijven wonen moet er ook betaalbaar gebouwd worden in Haven Oost.
Ook gaan we investeren in toerisme. Het belang van deze sector is enorm. De LPO is trots op de vele ondernemers die er voor zorgen dat Ommen nationaal en ook steeds meer internationaal bekend staat als “the place to be” voor een prachtige vakantie.
De LPO heeft zich jarenlang sterk gemaakt voor het fietspad in Varsen en nu komt er waarschijnlijk ook nog een pontje over de Vecht van Varsen naar Vilsteren (of andersom) en ook daar een aansluitend fietspad. Een prachtig rondje Ommen.

Door een motie van de LPO zijn er extra middelen beschikbaar gekomen voor de Bissingh. De Bissingh zet Ommen op een positieve manier op de kaart. Steeds meer activiteiten vallen onder verantwoordelijkheid van de Bissingh. We hebben weer een prachtig seizoen achter de rug en hopen dat 2020 weer even mooi (en misschien nog wel mooier) gaat worden.

Is er dat niets meer te wensen voor Ommen? Tuurlijk wel. Wat te denken van de verkeersituatie bij de Vechtbrug! Het onderhoud aan wegen en fietspaden (ook in het buitengebied). De leegstand in het winkelcentrum. Bouwmogelijkheden in de kleine kernen.

En waarschijnlijk heeft u nog wel meer wensen. Kom dan naar ons inloopuurtje en kom met uw wensen, suggesties of klachten. De LPO is er voor u!

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.