Home / Nieuws / OZC met pijn en moeite langs Bruchterveld

OZC met pijn en moeite langs Bruchterveld

OMMEN – Bruchterveld – In klasse 3D draait OZC in de top mee. Bruchterveld daarentegen verkeert in acute ademnood. Op basis van de ranglijst mocht op winst worden gerekend voor de bezoekers uit Ommen, ware het niet dat de equipe van Berger de vervelende gewoonte heeft punten te morsen tegen ‘de kleintjes’.

Dat gebeurde niet op de Noppenweide in het grensdorp achter klepperstad Hardenberg. Maar o, o, o, wat ging het moeizaam. Moeizamer dan je op basis van de ranglijst geneigd bent te denken. Natuurlijk, Harm-Jan Tip, de krijger van OZC lag ziek op bed, maar er was een zondagsschot op zaterdag van Tom Simons voor nodig om de volle buit uit Bruchterveld te slepen. Opluchting bij de supportersschare uit Ommen na afloop en zichtbare teleurstelling bij die van de thuisclub. Beide kampen vonden dat een remise de veldverhouding recht had gedaan, maar Berger & co waren deze keer gelukkiger.

Voor rust voetbalde OZC iets gemakkelijker zonder echt veel af te dwingen. De goal kwam dan ook niet uit een kans. Tom Simons draaide met de rug naar de goal naar rechts in plaats van links en had ineens een zee van ruimte voor zich. Niks lopen, hoef eronder! Vanaf een metertje of twintig zeilde de Derbystar langs doelman Wouter Huisjes (0-1). Even later zwijnde geelzwart nadat Luuk Benjamins namens de ‘tricolores’ met een verdekt schot het aluminium raakte.

Na de thee maakte de thuisclub er een gevecht van. Overigens op uiterst sportieve wijze. Zonder strijd geen overwinning immers. Bij elke vrije trap of corner draafde de ‘Luftwaffe’ bestaande uit het centrale duo Jonne Lambers en Koen Otten richting frontlinie. Billen knijpen voor de supporters uit de Vechtstad, maar Mark Bennemeer stond bepaald geen vliegen te vangen in het doel. De zweefduik op een precisieraket van Benjamins was fabelachtig en op het oog in strijd met de wetten van de zwaartekracht. Vanuit de counter was OZC een paar keer gevaarlijk. De Groot en Koggel waren net niet slagvaardig genoeg en invaller Veerman zag zijn eerste actie en bijna doelpunt verijdeld worden door Nick Ros. De met een aandoenlijke inzet strijdende thuisclub werd niet beloond, of nou ja, de ploeg van Arjan Keuken had de man van de wedstrijd in de gelederen. Julian Smit, drie turven hoog, zeventien lentes jong, maar overal aanwezig. Maar goed, hij kan het ook niet alleen. En zo werd Tom Simons weliswaar geen man van de wedstrijd, maar wel matchwinnaar, eigenlijk veel mooier. En de overtreffende trap? OZC sprong door de moeizame winst en de remise van koploper De Esch naar de gedeelde eerste plaats in 3D.

Zaterdag speelt OZC zaterdag om half drie thuis tegen Wilhelminaschool.

Stand 3D: Hellendoorn 9-20 (23-12), OZC 9-20 (20-14), De Esch 9-19, Bergentheim 9-17 (25-18), Wilhelminaschool 9-17 (15-11), Mariënberg 9-11, Kloosterhaar 9-10, ASV ’56 9-9 (23-24), SVVN 9-9 (14-18), DES 9-9 (12-17), AJC ’96 9-8, Bruchterveld 9-6 (14-21) en Voorwaarts 9-6 (11-18.

Opstelling: Bennemeer; Hekman, Merjenburgh, Deuten en Makkinga (85. Erwin Schuldink); Runhart, Koggel en Dunnewind; Simons (75. Veerman), De Groot (87. Marsman) en De Lange.

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.