Home / Nieuws / OVC ’21 moeizaam en stroperig langs VIOS

OVC ’21 moeizaam en stroperig langs VIOS

OOSTERHESSELEN – Winst is het enige dat telt, als OVC ’21 nog een rol van betekenis wil spelen in klasse 4D. Op de zaterdag en op kunstgras is dat geen probleem, getuige de laatste drie thuisduels. Op zondag en op natuurgras loopt het stroever bij de mannen van Freek Goeree.

In Oosterhesselen mocht de ploeg uit Ommen bewijzen dat het ook op de Dag des Heeren en op echte groene sprieten uit de voeten kan. Dat moest gebeuren tegen VIOS (Vooruitgang Is Ons Streven). Een klassieke club. Opgericht op 1 juni in het gezegende jaar 1918 op een gedenkwaardige locatie, namelijk café Nijenhuis in Gees. Ofschoon meer dan honderd jaar en dus voorzien van het predicaat ‘koninklijk’ is de club geen hoogvlieger in 4D.

Op de laatste zondag van november 2019 stonden de letters VIOS voor Verdedigen Is Ons Strijdparool. Oei, oei, oei, wat hadden de bezoekers uit Ommen het lastig met de ‘no-nonsence’ instelling van de thuisclub. De mannen van trainer Alex Padding compenseerden het verschil in kwaliteit met strijd en vechtlust. Als in de openingsfase Jesper Mug vanuit het niets de bal over Wim Scholman wipt, kijkt de meegereisde supporters elkaar met opgetrokken wenkbrauwen aan. Het zal toch niet… Hier en daar worden verwijzingen gemaakt naar horrorwedstrijd in en tegen Balkbrug. Ook toen wilde het niet vlotten. Net als nu. Veel balverlies. Stroperig voetbal. Geen overtuiging, pfff. Vanaf het speelveld klinken verwijten. Het loopt niet en VIOS kletst er op, vrouwen en kinderen eerst. Pas na een half uur beginnen de combinaties te lopen. Rohan van Stegeren komt van achteruit door op rechts en slingert het leer voor. Tyron Schokker toucheert de Derbystar niet eens lekker, maar wordt geholpen door Geert Sieders, die zijn doelman wil helpen, maar tot zijn afschuw het speeltuig in eigen doel ziet rollen. Even doneert Kayran Nijenbanning fors aan de blunderpot. De doelwachter van VIOS wil het leer weg peren, maar schuift de bal in de voeten van de instormende Stein Leuninge. Diens kogel lijkt toch een prooi te worden van de goalie, maar het pareren is onvoldoende. Tergend langzaam hobbelt het leer over de fatale lijn, 1-2.

Ook na de thee heeft de ploeg van Goeree moeite met het spierballenvoetbal van de thuisclub. Dion Westerhof, slot op de Oosterhesselse deur en getooid met de aanvoerdersband, verijdelt elke poging en dan is het hoef eronder en zoek het uit voorin. De aanhang uit de Vechtstad is er niet gerust op. Er hoeft maar een balletje verkeerd te vallen en … Hoofdschuddend worden de verrichtingen van de veldacteurs aanschouwd. Dan in de slotfase eindelijk opluchting. Eric de Ruiter kegelt Leon Mulder onderuit en arbiter Al Alawi vonnist op de enige juiste wijze, strafschop. Robin Meijerink berooft vanaf elf meter de thuisclub van elke illusie. 1-3, uitslag prima, amusementswaarde een 3. Handjes dichtknijpen en snel vergeten.

OVC ’21 speelt zaterdagavond thuis tegen Gasselternijveen. Aftrap: 20.00 uur.

Start opstelling: Scholman; Van Stegeren (55. Maurice Mulder), Meijerink, De Wit en Haverkort; Van Haarlem (43. Mensinga), Leon Mulder en Ter Burg; Leuninge, Schokker en Legebeke (83. Veldkamp).

Stand 4D: KSC 9-22, OVC ’21 9-19, Sweel 7-18, Titan 8-18, Gasselternijveen 8-15, Zwartemeerse Boys 9-12 (15-16), Schoonebeek 9-12 (10-12), EHS ’85 8-9 (19-16), Bargeres 8-9 (16-20), DSC ’65 8-9 (8-13), VIOS 9-8, Sleen 9-6 (16-17), DVC ’59 9-6 (16-36) en Balkbrug 8-3.

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.