Home / / Opfriscursus verkeerskennis voor senioren

Opfriscursus verkeerskennis voor senioren

OMMEN – Voor senioren van 65 jaar en ouder uit de gemeente Ommen is er op woensdag 13 en woensdag 20 november een opfriscursus verkeersregels, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN). In twee interactieve bijeenkomsten van twee uur vertelt een voorlichter van VVN over de jongste ontwikkelingen in het verkeer, zoals nieuwe regels, ingewikkelde verkeerssituaties en nieuwe typen vervoermiddelen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

Daarnaast biedt het VVN deelnemers een individuele praktijkrit aan in de eigen auto. Samen met een ritbegeleider maakt de bestuurder een rijvaardigheidsrit van ongeveer veertig minuten. Er worden tips en adviezen gegeven ten aanzien van de rijvaardigheid. VVN benadrukt dat deelnemers hun rijbewijs niet kunnen verliezen. Voor deze praktijkrit wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd.

De opfriscursus vindt plaats in het Hervormd Centrum in Ommen. Deelnemers worden op beide dagen verwacht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Ommen. In de mail dienen naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer worden vermeld, evenals de aanmelding voor de praktijkdienst, indien gewenst. Een week voor aanvang van de cursus ontvangen deelnemers een bevestigingsbrief met gedetailleerde informatie.

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.